null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Expeditie Robinson-blog: “Wat is dat toch met die rappers? Zeg het me man, ik ben ready”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

null Beeld

Hamlet, Othello, Macbeth: ik zit niet per se supergoed in mijn klassiekers, maar de Expeditie wordt zo langzamerhand een tragedie van Shakesperiaanse proporties. We hebben helden, verraders, onschuldigen, leugenaars, hellevegen en mensen die in de rug gestoken worden of in tranen het toneel verlaten. En je hebt mensen (ik noem geen namen maar ik bedoel Loiza) die blijven geloven in het goede terwijl het kwaad (ik noem geen namen maar lees: Tony) geen seconde zou aarzelen om ook hen op te offeren als-ie er zelf maar beter van wordt.

Gwenda heeft niets in de gaten

Maar afgezien daarvan was het gisteren weer als vanouds, want het regende weer eens pijpenstelen, de poncho’s gingen aan en het vuur uit. Laurie en Gwenda zijn beland in een soort moeder-puberdochter-verhouding waarbij moeder Gwen de orders uitdeelt aan puber Laurie die op haar beurt dan lekker met haar ogen rolt en whatéver mompelt. En moeder maar denken dat haar dochter nog net zo dol op haar is als altijd. Newsflash voor Gwennie: jouw kindjes nemen jouw huishouden over. Zo gaat dat.

Heb ik voor deze keer 10 vragen en 1 voorspelling. En aangezien 2 van mijn 3 voorspellingen van vorige week zijn uitgekomen (Aisha eruit en in kamp Onbekend gebeurt nog steeds niets) zou ik maar opletten.

1: waarom praat Jody als een doorgesnoven marketingmanager? Vissen is fantastisch, het eiland is fantastisch, hij voelt zich fantastisch – oké Jody, we weten het nu wel en ik krijg zere ogen van al die gedetailleerde etsen op je lijf. Maar toegegeven, je valt me 100% mee qua ER-gehalte.

2: gaat ook over praten. Waarom praat Josylvio als een Josylvio en niet als een Joost, terwijl zijn zus, zo kon heel Nederland horen tijdens Eilandpraat, gewoon als een keurig Goois meisje spreekt? Ja man, weet je man, dat wil ik nou wel eens weten man. Desalniettemin: leuke broer en zus die twee dus nou ja, man, het is die shit man.

3: nog even over Josylvio. In plaats van de hele tijd op je mobiel kijken – ik neem gewoon blind aan dat hij dat in het normale leven doet – verdwijn je dus als zo’n iPhone niet voorhanden is, gewoon achter je bandana. Sjaaltje om je hoofd, liggen en pas opstaan als iemand roept: het eten is klaar! Net als thuis. Waarom heeft die man eigenlijk heimwee?

4: hoe komt Donny aan die hoed? Hij rockt die hoed, beter dan ik het Waylon ooit heb zien doen. Dan vraag ik me wel meteen af: als je dan zo weinig mag meenemen, waarom kies je dan die hoed en: heeft Donny stiekem al een loods vol met die hoeden liggen om ze na de Expeditie vet te gaan verkopen? O, en Donny heeft en passant ook weer een fijn nieuw woord geïntroduceerd: “Als we maar in een meertal blijven, winnen we de proef.” Meertal. Ik vind het een verrijking.

5: hoe komt Nicolette droog op dat vlotje?

6: heeft Laurie al camera-ervaring? Het antwoord by the way is ja. Dat verklaart een heleboel. Ik vind haar wel grappig en ach, van een klein beetje opportunisme is nog nooit iemand slechter geworden. You go Laurie, ik durf te wedden dat jij binnenkort lekker vlogjes maakt met Kaj en Nienke. De cirkel is altijd rond.

7: waar ging die ruzie over? Nergens over natuurlijk maarrrr, Corry heeft wel degelijk als eerste ‘hou je bek' gezegd. Maar waar het bij haar nog wel acceptabel klinkt, werd dat bij kleuter Aisha iets heel anders. Kort lontje, lange nagels. Aisha is af. En slecht opgevoed bovendien, want dit doe je niet. Ik kon er geen traan om laten.

8. slow starter Gregory heeft dan toch actie ondernomen tegen koning Tony. Dat is fijn, maar waarom maakt hij het niet meteen af? Greg heeft het handboek niet helemaal gelezen waarin staat dat je altijd van tevoren afspraken moet maken over wie je eruit gaat stemmen, niet pas daarna.

9. kunnen die batterijen bij Stijn eruit? Ik krijg flashbacks van Duracell-konijntjes en dat is heel akelig.

10. wat is dat toch met die rappers? Zeg het me man, zeg het me. Ik ben ready.

Volgende week moeten er dus 3 mensen uit. Kwestie van rekenen: Nicolette kondigde aan dat er twee kampen overblijven van 7 mensen, dus 14 in totaal. Er zijn er nu nog 5 in kamp Zuid, 5 in Noord en 7 in kamp Onbekend, dat maakt 17. Eruit gaan: Corry wegens age-discrimination, dus ik zou de hele boel sue-en, Johnny als Tony niet voortijdig zijn graf graaft maar gezien de lankmoedigheid van zijn eilandbewoners is dat niet aannemelijk (hij kan dan samen met Corry een aanklacht indienen) en bij kamp Onbekend krijgt Sandra de bons. Gewoon omdat het kan.

Beeld: Expeditie Robinson

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden