null Beeld

Expeditie Robinson Blog: “Zijn BN’ers naast bekend nu ook opeens VIP?”

Marleen Koolmees
null Beeld

Libelle’s Marleen is een trouwe fan van 'Expeditie Robinson', hoewel ze er zelf nooit zou willen zitten. Behalve dan omdat je zoveel afvalt, vooruit. Ze praat ons bij over wat er speelt op het onbewoonde eiland.

Ik ben wel wat in de war na gisteravond. Aan Expeditie Robinson doen dus Onbekende Nederlanders mee, naar wie meteen maar een eiland wordt vernoemd: Het Eiland van de Onbekenden… Lijkt me toch niet lang houdbaar deze naam, want na een paar afleveringen weten we heus wel wie Herold (die eerst niet werd ondertiteld en toen opeens wel – ben benieuwd of RTL5 dat vol gaat houden. Ik versta Kaj ook niet als ik even niet oplet, dus ja), Marlé, Carlos en Imke zijn. En wat neuzelt my friend Dennis nou opeens over ' de VIP’s' ? Zijn de BN’ers nu opeens niet alleen Bekend – alhoewel je die status bij Expeditie Robinson met een korreltje zout moet nemen want wie is in godesnaam Shelly Sterk? Kaj Gorgels? Brace? Danny? Anyone? – maar zijn ze nu ook nog eens VIP? Het zal wel. Ik constateer alleen dat er weinig geroeid hoefde te worden gisteren want iedereen werd keurig overal naartoe gevaren. Best leuk voor de verandering.

Wel jammer dat het zo langzamerhand heel erg duidelijk is dat de eerste afvallers nooit echt-echt-echt naar huis gaan. Je zag ook aan Carolina die als laatste het touwtje wist door te branden. Stond zij als een lamgeslagen vogeltje met hangende schouders en tranen in de ogen te wachten op ' game over?'. Welnee. Zij wachtte blijmoedig af tot ze zou horen naar welk oord ze verscheept zou worden. Ik voorspel een wekenlange periode van totale afzondering, tot ze tegen een kokosnoot of een aangespoelde basketbal gaat praten. Ik snap dat wel: je hebt toch voor al die mensen een ticket Filipijnen gekocht, het zou een beetje zonde geld zijn als ze dan binnen een dag weer retour vliegen.

Er gebeurde verder niet veel hè? Lekker rommelige besluitvorming bij kamp geel, structuur bij kamp rood en een ultrastrakke planning bij de Normale Nederlanders. Wel een paar briljante opmerkingen gehoord. Van Herold die - ondertiteld en wel - denkt dat hard werken beloond gaat worden. Nee Herold, dat gebeurt juist NIET bij Robinson. Brace die goed is in korte samenvattingen: Brace, zwemmen, ik Brace, fakkel, vuur, rennen. En wat hij kan met dat gele shawltje is gewoon perfect: als een soort condoompje op zijn hoofd, niets meer aan doen, gewoon zo laten. En verder blijkt het eiland van de BN’ers een soort vakantie-dependance te zijn van de Amsterdamse Jordaan. Het wachten is op een smartlappenmedley van Henk en Danny, met backing vocals van Carolina (oh nee die is er niet meer, jammer) ondersteund door wat rapteksten van Lil’Kleine en Brace. Even dooroefenen en een gastoptreden bij de Toppers ligt in het verschiet, waarom ook niet. En als Roeland nog even doorschiet in zijn ‘alles is fantástisch’ (Oja Roeland? Is dat een Doerian? Fantastisch!) kan hij vast ook wel aanhaken. Hij lijkt me wat hyper maar wellicht dat een avondje slecht slapen tussen de zandvlooien in een klamme slaapzak hem goed doet. Ik hoop het maar. Of zou het allemaal gespeeld zijn?

Nog even iets over de looks van de kandidaten, want ik zal eerlijk zijn: ik ben ge-fas-ci-neerd door hoe mensen er zoal bij lopen. In het dagelijks leven - jazeker - en al helemaal als ze op een tropisch eiland bivakkeren. Noemt het gerust mijn guilty pleasure bij Robinson. Want wat dacht Joëlle toen ze haar haar zo liet invlechten? Ten eerste verbrandt dan je hoofdhuid waar je bijstaat, ten tweede krijg ik al plaatsvervangende koppijn als ik zie hoe strak het zit en ten derde zien die vlechten eruit alsof er een zwikkie slangen uit haar hoofd kronkelen. Brrr. Tis maar goed dat er geen spiegel op het eiland hangt. Imke heeft haar wenkbrauwen nog ff stevig in de verf gezet want wie weet zit ze er 32 dagen mee op tv en Lil’Kleine is inderdaad gewoon niet groot. Niels gaat het moeilijk krijgen: die is al aan de magere kant, daar kan echt niet veel meer af. Gelukkig is hij echt een happy camper dus wie weet. O, en waarom heeft Soundos kniekousen aan? Kan iemand mij dat vertellen? Shelly ziet er trouwens zonder make-up stukken beter uit dan met. En ik wil graag het telefoonnummer van Nicole's hairstylist. Prachtig, die krullen. En zag ik nou zowel Henk als Niels met dezelfde afzichtelijk pet rondscharrelen? Is die van een stiekeme sponsor? Dan voorspel ik nog meer van deze meuk. Dat je op een onbewoond eiland zit, wil niet zeggen dat je zomaar in lelijke vodden moet gaan lopen. Maar dat is mijn mening.

Wat gaan we volgende week zien? Ik voorzie een voortijdige vrijwillige aftocht van Lil'Kleine of dat Kaj door de vrouwen eruit gestemd wordt. Ook Herold krijgt het lastig. Kaj wint dan de proef van Carolina waarna en zij samen met Lil zingend het vliegtuig instapt. Never a dull moment. En ik heb nog steeds niet op de spoiler-knop van het AD gedrukt. Stomme Jaap.

Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden