Famke (42): “Hij had het me niet eens hóeven vertellen, ik had toch niks door”

PREMIUM

Famke (42): “Hij had het me niet eens hóeven vertellen, ik had toch niks door”

Famke (42): “Hij had het me niet eens hóeven vertellen, ik had toch niks door”Beeld Getty Images

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Famke (42) over haar man die vreemdging en hoe iedereen in hun omgeving dit wist, behalve Famke zelf.

Tineke BeishuizenGetty Images

Famke (42): “Ze wisten het allemaal, dat is misschien nog wel het ergste. Niet het bedrog zelf, maar dat mijn omgeving vond dat ze mij moesten beschermen tegen het feit dat mijn man vreemdging, kwam het hardste aan. Het afgezaagde verhaal van die sympathieke collega, met wie hij in de lunchpauze een broodje ging eten in de buurt van het kantoor. Wat is er nou onschuldiger dan samen lunchen? En o ja, hij kon zo goed met haar praten. Aan haar hoefde hij niets uit te leggen, ze had aan een half woord genoeg, is dat niet wonderbaarlijk? Ja natuurlijk, hij vond haar ook aantrekkelijk, maar daar ging het niet om. Althans, niet in het begin. Het begon met goede gesprekken en veel begrip.

Hij zat het allemaal uit te leggen toen ik na een halfjaar had ontdekt dat er iets buiten mij om speelde in zijn leven. Ondertussen keek ik naar zijn gezicht, zo dierbaar en vertrouwd. Dat gezicht dat nu door een andere vrouw was vastgehouden en gekust. Hij kwam er uit zichzelf mee. Dat had niet eens gehoeven, want ik had niets in de gaten. Druk, druk, druk. Allebei een fulltime baan, de zorg voor onze drie kinderen, het huishouden, werkzaamheden die nooit ophielden... Hoelang was het geleden dat we urenlang hadden gevreeën? Het was nog steeds fijn, maar niet meer zoals het ooit was. Daar haalden we onze schouders over op, zo ging het nu eenmaal in het leven.

Dat hij nu met een ander had wat er tussen ons niet meer was, deed pijn. Toch heb ik geen moment gedacht aan scheiden. Ik ben niet iemand die snel opgeeft, nooit geweest. Ik hou van deze man, de vader van mijn kinderen. Natuurlijk was ik op dat moment behoorlijk kwaad op hem. Wie dit heeft meegemaakt, weet hoeveel tijd, geduld en ook liefde nodig is om een ontspoord huwelijk weer op de rails te krijgen. Bij ons was dat niet anders. Ons is het gelukt, en daar ben ik nog steeds intens blij om.”

Ook je verhaal vertellen? Mail dan naar redactie@libelle.nl o.v.v. Vrouwen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden