Feestje op je bord: omgekeerde stroopwafelcake met ananas
Een beetje boter, wat eieren, een handje ananasschijven: de belangrijkste ingrediënten voor deze feestelijke, omgekeerde stroopwafelcake met ananas. Met de tips van Koopmans bakexpert Danna staat de cake binnen no time op tafel. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Libelle samen Koopmans
'Met een simpele twist maak je deze lekkere cake nog specialer!'
Bereiden: 30 min. Bakken: circa 60 min.
Benodigdheden:
- 1 pak Koopmans Stroopwafelcake
- 200 g boter (op kamertemperatuur)
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 2 stroopwafels
Benodigdheden (voor de vulling):
- 1 blik ananasschijven (goed uitgelekt en drooggedept)
- 50 g boter
- 50 g bruine suiker
Extra nodig:
- Springvorm 24 cm
- Mixer met garden
Zo maak je het:
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrisch: 160 °C, hetelucht: 140 °C, gas: stand 2-3.
- Vet de springvorm in en leg eventueel bakpapier op de bodem.
- Smelt 50 g boter in een pannetje en meng dit met de bruine suiker.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
- Klop de 200 g boter met de mixer zacht en romig.
- Voeg de cakemix en de 4 eieren in één keer toe.
- Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel.
- Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
- Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze door het beslag.
- Leg de ananasschijven op het suikermengsel (zoveel als je er kwijt kunt) en schep het cakebeslag daarop.
- Bak de cake in circa 60 minuten gaar.
Tip!
- Laat de cake iets afkoelen voordat je deze omgekeerd op een bord stort zodat de ananas bovenop komt te liggen.
Bekijk hier hoe je de omgekeerde stroopwa felcake maakt.
Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.