L38 Femke Beeld Ester Gebuis
L38 FemkeBeeld Ester Gebuis

Column

Femke: “Wat is er heerlijker dan hele dagen knuffelen met zo’n lekkere baby met van die spekbeentjes?”

Femke (41) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (8) in Ouderkerk. Deze week schrijft ze over haar obsessie met baby’s.

Momenteel ben ik geobsedeerd door baby’s, puppy’s en kittens (en babyolifantjes, baby-tijgers, eigenlijk alle jonge dierentuindieren). Deze obsessie is niet klein, hij gaat alle perken te buiten.

Nieuw beeldmateriaal

Als iemand die ik amper ken op een verjaardag tegen me zegt dat ze binnenkort een puppy krijgt, eis ik dat ik meteen alle foto’s mag zien. ’s Nachts lig ik te bedenken hoe ik vrienden met haar kan worden om zo veel mogelijk mee te kunnen genieten. Mijn collega met een baby van één maand krijgt om de drie dagen een appje dat ik nieuw beeldmateriaal van haar kindje wil zien, en de vraag waarom ze me niet vaker iets stuurt.

Laatst kwam ze langs op kantoor en heb ik rücksichtslos alle tijd genomen om de baby vast te houden, te verschonen, kusjes te geven en te sussen toen hij moest huilen van de krampjes. Er waren nog een paar mensen aanwezig die dezelfde soort handelingen hadden willen verrichten, maar die heb ik met mijn ellenbogen weggewerkt. Want ík wilde de baby. Het is dat ik nog enige mate van rationaliteitszin in me heb, anders had ik waarschijnlijk al bedacht hoe ik een vluchtauto kon regelen om het kind naar het buitenland te smokkelen.

Knuffelen met kittens

Wat is er heerlijker dan hele dagen tutten en knuffelen met zo’n lekkere baby met van die spekbeentjes? Omdat ik ergens heen moet met deze gevoelens, kijk ik monomaan naar instagramfilmpjes van kleine eendjes die boven op kittens gaan staan, en naar Chinese baby’s die knuffelen met kittens. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Ik stuur ze zelfs door aan vrienden die het helemaal niks interesseert. O, en ik aai elke week (te lang) de enorme hond van mijn bokstrainer. Of dit afdoende is? Nauwelijks. Ik heb Oscar gevraagd wat ik nu aan moet met mijn obsessie, in de hoop dat ik zo een ingang zou vinden voor een eigen baby/puppy/kitten. Maar hij bromde: “Heel diep wegstoppen.”

Hij heeft gelijk. Ik weet dat ik baby’s heerlijk vind, maar dat een heel kind erbij een totaal ander verhaal is. Ik weet dat ik het vooruitzicht van puppycursus en een verstoorder van mijn nachtrust niet trek. Ik weet dat niet alle kittens graag op schoot zitten, want ik had ooit een neurotische, op de bank piesende kat. Maar mijn verlangen is allesoverheersend. Zou ik beland zijn in de nu-het nog-net-kan-pre-overgangsfase?

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden