null Beeld

Column

Femke: “We moesten Nathan met onze coronahoofden thuis lesgeven en vermaken met lego”

Femke Sterken

Ze is freelance journalist. Femke (41) woont met Oscar en zoon Nathan (8) in Ouderkerk. Deze week schrijft ze over de coronagevallen in Nathans klas en thuis lesgeven.

We kregen een app van de moeder van een klasgenootje. Haar zoon was positief getest op corona en een ander kind uit de klas had ook verschijnselen. Oscar en ik keken elkaar vragend aan. Moesten wij nu iets doen? Opa en oma zouden zo komen om naar onze kittens te kijken. Ze zaten al in de auto... Moesten we ze afbellen?

Voor de zekerheid deden we alle drie een thuistest. Opa en oma wachtten in de auto totdat we de uitslag hadden: negatief. Gelukkig. Voor de zekerheid zette oma nog wel een mondkapje op en hielden we afstand. Alleen Nathan gaf opa en oma een knuffel toen ze weer naar huis gingen.

Klas in quarantaine

De volgende dag kregen we een mail van school dat er drie coronagevallen waren en dat Nathans klas in quarantaine ging. Die avond werd Nathan koortsig, de volgende dag liep ik te hoesten en de dag erna begon Oscar te snotteren. Ook opa en oma werden verkouden. We lieten ons testen.

Natuurlijk wisten we wel dat je ook gevaccineerd corona kunt krijgen, maar het viel ons toch tegen dat we alle vijf het virus hadden. “Twee dagen voor de eerste symptomen ben je al besmettelijk”, zei de mevrouw van de GGD. Oscar en ik voelden ons zo schuldig dat we opa en oma hadden binnengelaten. Snel daarna kregen we hoge koorts, flinke verkoudheid, hoofdpijn en een extreme vermoeidheid.

Ik had flink medelijden met mezelf, want ik was nog maar een weekje terug op kantoor na tien dagen in bed met huis-tuin-en-keukengriep. En wat te denken van mijn hernia?

24 uur YouTuben

Nathan was na anderhalve dag alweer opgeknapt, dus we moesten hem met onze coronahoofden thuis lesgeven en vermaken met lego, domino en spelletjes, zodat hij niet 24 uur per dag zou gamen en YouTuben. Helaas faalden we daar jammerlijk in.

Het is nu dag zeven na de test en officieel mogen we, als we klachtenvrij zijn, weer naar buiten. Maar Oscar en ik voelen ons alsof er een trein over ons heen is gereden. Na een ochtendje thuisonderwijs kruipen we met bonkend hoofd ons bed weer in.

En opa en oma? Die waren een beetje snotterig en slap, maar pakten het leven vrij snel weer op. Hoe anders had dat kunnen zijn zonder vaccin?

Meer columns lezen kan op libelle.nl/columnisten of via de Libelle-app.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden