Fietsen Beeld Getty Images
FietsenBeeld Getty Images

Fiets de wereld rond in Nederland: 4x fijne fietsroutes

Waarom naar het buitenland als je ook een wereldreis kunt maken in eigen land? Fiets langs plaatsen met namen als Engeland, Siberië en America. Een paspoort meenemen is niet nodig.

Online redactie LibelleGetty Images

32 km: Rondje America

De Amerikaanse natuur mag dan groots en meeslepend zijn, de omgeving van het Limburgse plaatsje America stelt ook niet teleur. In het hoogveen is na jarenlang turfsteken een uniek gebied ontstaan, met veenputten en -plassen.Hier vind je de fietsroute >

32 km: van Engeland tot Afrika

Ook Drenthe heeft een eigen Engeland. Fiets vanaf hier door het Doldersummerveld en over de Kale Duinen van het Aekingerzand. Met een beetje fantasie is het net Afrika.

Hier vind je de fietsroute >

170 km: Van Zurich naar Nederland

Via een gletsjerdal, uitgestrekte lavendelvelden en een Russisch orthodox klooster, gaat de fietstocht van Zurich naar Nederland. Onderweg kom je ook nog langs Nieuw-Amerika. En dat allemaal in Friesland, de Noord-oostpolder en de Kop van Overijssel.

De beschrijving van deze route vind je in het boek Fietsen rond de wereld in Nederland van Flip van Doorn. De route vind je hier (Noord: Etappe 4)>

105 km: Van Engeland naar Hotel de Wereld

Vergeet de veerboot, het vliegtuig of de kanaaltunnel. In Nederland zijn maar liefst vier plaatsen met de naam Engeland. Fiets van het Gelderse dorpje naar Hotel de Wereld in Wageningen. Onderweg zie je grazende paarden, edelherten, kleine akkers en boomsingels.

De beschrijving van deze route vind je in het boek Fietsen rond de wereld in Nederland van Flip van Doorn. De route vind je hier (Noord: Etappe 9)>

Meer fietsroutes door het 'buitenland' zijn te vinden in het boek Fietsen rond de wereld in Nederland:

Fiets de wereld rond in Nederland: 4x fijne fietsroutes Beeld Getty Images
Fiets de wereld rond in Nederland: 4x fijne fietsroutesBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden