null Beeld

Flessenpost strandt na 20 jaar op Vlieland

Wat een mooi verhaal: een klein meisje genaamd Susie Hampton gooide 20 jaar geleden vol goede moed een fles in het water met een briefje erin.

Willemina de Jong

Ze heeft waarschijnlijk lange tijd gehoopt op antwoord, maar dat liet nogal lang op zich wachten. Want pas 20 jaar later is de fles, met het briefje er nog in, gevonden op het strand van Vlieland. Vertrekpunt: het Engelse eiland Sheppey.

Fles in het water gegooid en nu nog kurken over? In de video zie je wat je ervan kunt maken.

Staatsbosbeheer

Pieter Schaper van Staatsbosbeheer had de eer om de flessenpost te vinden. Zeer waarschijnlijk heeft het flesje al een hele poos op het strand van Vlieland gelegen en is het bij de laatste Noordwesterstorm weer tevoorschijn gekomen. Pieter vond het flesje uiteindelijk geheel intact terug tijdens een strandschoonmaakdag. Het briefje in de fles was geadresseerd aan 'Whoever picks up this bottle'. De verder tekst luidde als volgt:

"Hi my name is Susie Hampton. I'm 10 years old. I put this bottle in the water on 25/8/97. Can you write and tell me where you found it and when? 49 Kings Road, Minster-on-Sea, Sheppey, Kent, ME12 THL."

Zoektocht

Pieter nam contact op met KentOnline om de schrijfster van het briefje terug te vinden en hoopte dat ze het zich nog herinnerde. Na een week wachten werd ze gevonden dankzij social media. In Engeland werd heel wat aandacht besteedt aan het bericht waarna haar vader haar erop attendeerde. Na een lang gesprek op Twitter werd duidelijk dat Susie destijds op vakantie was op Sheppey en dat het haar leuk leek om in de toekomst naar Vlieland te komen. Susie is inmiddels een volwassen vrouw die druk bezig is met het schrijven van een komische autobiografische strip over het overwinnen van kanker. Volgende week heeft ze haar laatste controle.

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

Bron: Kentonline, Boswachtersblog . Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden