null Beeld

Florine (42): “Ik ben heel nuchter en denk dat alles te verklaren is. Maar dít?”

Florine Wiers (42) is coördinator human interest en woont samen met Guido en hun 2 kinderen Gijs (5) en Fien (3) in Hilversum. Door haar nuchterheid is ze van mening dat álles wetenschappelijk te onderbouwen is. Maar is dat ook echt zo...?

Online redactie Libelle

Het bestaat niet

Ik zou mezelf omschrijven als vrij nuchter. Ik geloof niet in God en loop fluitend onder ladders door, als het moet met een zwarte kat op mijn arm, dus bijgelovig ben ik ook niet. Voordat ik bij Libelle kwam, werkte ik jaren bij een populair wetenschappelijk tijdschrift, en daar was de hele redactie uiteraard broodnuchter. (“Staat het ergens zwart op wit? Is het onderzocht? Waar zijn de cijfers? Nee? Dan bestaat het niet.”). Dus toen ik zwanger van ons eerste kind in iets wolliger sferen belandde (draag je je buik meer naar voren? Dan wordt het een jongetje. Fascinerend en in 50% van de gevallen nog waar ook), stond ik daar al snel bekend als De Bijgelovige.

Maar sommige dingen snáp ik gewoon echt niet. Neem het televisieprogramma van Victor Mids, Mindf*ck. Victor is een keurige, betrouwbaar ogende, jongen. Hij heeft bovendien medicijnen gestudeerd en dat is niet bepaald zweverig. Zou je denken. Maar toch. Hij kan gedachten lezen, mensen hypnotiseren en zelfs objecten verplaatsen, en het gebeurt allemaal gewoon voor je ogen. Dat kan toch gewoon niet? Gelukkig legt hij in zijn boek uit hoe je iemands brein kunt manipuleren met bepaalde trucjes. Aha, het is dus toch allemaal nep! Maar… Hoe kan het nou dat hij mensen met stoepkrijt een cirkel laten tekenen op straat, en vraagt ze daar in te gaan staan en dat ze daar vervolgens niet meer uit kunnen stappen? HOE KAN DAT? Ik heb de journalist gevraagd deze vraag aan Victor te stellen. Als hij geen antwoord geeft, kan ik alleen maar concluderen dat Victor een beetje kan toveren.

Florine

Deze week in Libelle: It’s a kind of MAGIC, interview met Victor Mids, SHINE: waarom vrouwen minder bescheiden moeten worden en: 15 tips om een erfenis goed te verdelen. Libelle 27 ligt vanaf vrijdag 23 juni in de winkels.

null Beeld

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Moeder vraagt bij het graf van haar zoontje om een teken en dan gebeurt er iets bijzonders.

Beeld: Libelle

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden