null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Florine (43) leert haar dochter van zich afbijten: “Oefen maar op ons”

Florine Wiers (43) is coördinator human interest en woont samen met Guido en hun twee kinderen Gijs (6) en Fien (4) in Hilversum. Ze maakt zich zorgen over wat er straks online kan gebeuren.

Klein meisje

Ze ligt zo vredig te slapen, haar armpjes lekker uitgestrekt boven haar hoofd, bedolven onder haar knuffels. Ze ademt zacht, met af en toe een tandenknarsje. Afgelopen week ben ik elke avond even bij haar gaan zitten, terwijl ik me verwonderde over wat er allemaal gebeurt in dat hoofdje. Fien is net vier geworden en gaat nu dus naar school. Ze was eraan toe en ze doet het zo goed. Ze eet braaf haar boterhammetjes op school, gaat ook nog twee keer per week naar de buitenschoolse opvang en maakt vriendinnen. Wij krijgen thuis de wind van voren - Fien blijkt een kei in commanderen en dat ze nog geen meter lang is, deert haar niets -, maar dat kennen we nog van toen Gijs naar school ging. Op school netjes en braaf, thuis een draak. Gaat ook weer over.

Overkomen

Als ik haar naar school breng en de klas rondkijk, kan ik me bijna niet voorstellen dat het deze jongens en meisjes of mijn Fien kan overkomen, straks, over een jaar of tien. Dat iemand denkt dat het grappig is om een naaktfoto online te zetten met daarin de naam van dat meisje of die jongen. Of dat ook echt zo is of niet, maakt niet uit, want eenmaal online, altijd online. Eén op de vier tieners heeft een naaktfoto van zichzelf op zijn telefoon en verstuurt die ook. Daar kan iemand mee aan de haal gaan. Ik strijk door de zachte haren van mijn dochter en geef haar een kus. Blijf nog maar even lekker klein. En ja hoor, oefen die grote mond maar lekker op ons, bijt maar van je af. Wie weet komt het nog van pas, ooit.

null Beeld

Volgende week in Libelle: Een interview met Simone. De nachtmerrie die ik hierboven beschrijf, overkwam haar dochter. Libelle 10 ligt vanaf 22 februari in de winkel.

Elke dag de leukste berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Beeld: Istock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden