null Beeld

PREMIUM

Flory: “Ik ben trots op hem. Dat hij ons in vertrouwen neemt én staat voor wie hij is”

Flory Hartog (52) is redactiemanager van Libelle. Ze is getrouwd met Tjerk en heeft twee zonen: Sepp (15) en Kobus (12). Deze week neemt een dierbare haar in vertrouwen.

Flory Hartog

Als tienermeisje was ik hopeloos verliefd op George Michael. Ik kocht alle platen van Wham! en zwijmelde weg bij hun videoclips op MTV. Ik vond hem woest aantrekkelijk, met zijn mooie ogen. Toen later bekend werd dat hij niet op meisjes viel, was ik stomverbaasd. Míjn George? Homoseksueel? Gelukkig voor mij was de kalverliefde toen allang over. Geen man overboord, zullen we maar zeggen. Wat me wél verdriet deed, was dat hij blijkbaar zijn ware ik al die tijd had moeten verstoppen voor de buitenwereld, want ja, al die zwijmelende meisjes moesten natuurlijk wel kunnen blijven dromen.

Niet zo lang geleden vertelde een dierbaar familielid dat hij op mannen valt. Ik was niet verrast. Al zolang ik hem ken, wist ik bijna zeker dat hij homoseksueel is. Dat hij er onbevreesd voor uitkwam, kneep mijn keel dicht. Niet van schrik, integendeel! Ik was trots en ontroerd dat hij ons in vertrouwen nam en dat hij staat voor wie hij is. Eigenlijk zou dat hele ‘uit de kast komen’ helemaal niet nodig moeten zijn. Is er ooit iemand geweest die met het lood in de schoenen en een bibberende stem aan zijn familie vertelde dat hij of zij heteroseksueel is?

Jammer genoeg leven we niet in een wereld waarin iemands seksuele geaardheid een non-onderwerp is. Een paar weken geleden werd in Barcelona een homoseksuele jongeman getrapt en geslagen door een groep schreeuwende mannen. Hij overleefde de aanval niet. Als ik dat soort berichten lees, knijpt mijn keel dicht. Van angst, voor die lieve jongen die van jongens houdt.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden