null Beeld

Franska gasthoofdredacteur Agrio

Voor de uitgave van 8 november 2014 is hoofdredacteur Franska, gasthoofdredacteur bij Agrio. Agrio weet precies wat er leeft in agrarisch Nederland. Dankzij een onafhankelijke en kritische verslaggeving worden boeren continu voorzien van vakinformatie die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering. Lees Franska haar column:

Redactie Libelle.nl

Beste Agrio- lezers, Ik ben zeer vereerd dat u mij als gasthoofdredacteur hebt uitgekozen. Vind het zelfs bijzonder dat ik Bennie Jolink heb ‘verslagen’ in de selectie. Ik ben een Jolink-fan! Dat ik ja heb gezegd op dit verzoek komt niet omdat ik me nou bepaald zit te vervelen. Het komt omdat ik een boeren-kleinkind ben. Ik heb een warm plekje in mijn hart voor boerderijen, boeren, koeien, hooibouwen, slootje springen, varkentjes, kuikentjes, kalfjes, biest, pulp en alles wat er voeger maar op de boerderij van mijn familie was en wat maar direct uit de grond komt en eetbaar is.

Voor de uitgave van de regiobladen van Agrio van 8 november, waar ik als gasthoofdredacteur verantwoordelijk voor ben, wil ik graag van de vrouw die op het boerenbedrijf werkzaam is, horen wat voor haar het meest romantische is wat ze heeft meegemaakt op de boerderij. Want ooit leek het boerenleven van buitenaf heel romantisch. Tegenwoordig ben je als boer manager, ondernemer, zit je een groot deel van je tijd met je neus in de papieren, zijn er quota en regels en controles.

Wat is anno 2014 de romantiek op het boerenbedrijf? En dan doel ik niet op de ‘boer-zoekt-vrouw’-achtige romantiek. Wat is de allermooiste herinnering, dag of moment? Stuur dit moment in naar libelle@agrio.nl, omschrijf het in één regel en voeg er een mooie foto bij. Ik ben zeer benieuwd naar de inzendingen.

Franska Stuy,

Hoofdredacteur Libelle

Wil je reageren op de vraag die Franska stelt? Mail naar libelle@agrio.nl en wie weet lees je je reactie terug in deze special uitgave.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden