null Beeld

Fudgy mokka brownies

AnneVervoort

Heb je lekkere, zoete trek? Denk dan eens aan het maken van deze overheerlijke, romige brownies!

Wat heb je nodig? (ca 15 stukken)

  • 250 g gezouten boter
  • 150 g pure chocolade, in kleine stukjes
  • 2 zakjes espressopoeder
  • 600 g bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 125 g bloem
  • 1 el kaneel
  • snuf zout

Zó maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden zet het rek in het midden.
  2. Vet een bakplaatje in van 30×20 cm. Bestuif met wat bloem en klop het overtollige deel eruit.
  3. Smelt de chocolade met boter en espressopoeder au bain marie, roer af en toe voorzichtig door. Haal dan de kom van de pan en laat het wat afkoelen.
  4. Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa.
  5. Zeef de bloem, kaneel en zout boven het eier-suikermengsel, schep het met een spatel voorzichtig door en doe hetzelfde met het chocolademengsel.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten.
  7. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokken snijdt.


Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden