null Beeld

Gebakken zalm met bloemkoolpuree

Hoofdgerecht voor 4 personen

Libelle Admin

Benodigdheden:

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 25 g boter
  • 1 dl volle melk
  • 2 el slagroom
  • zout, peper
  • 4 dikke zalmfilets à circa 125 g
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde chilivlokken, fijngemaakt
  • 1 el limoensap
  • 1 el geraspte limoenschil
  • ¼ tl (gerookt) paprikapoeder
  • handvol rucolablaadjes


Bereidingswijze

  1. Bak de bloemkoolroosjes 2-3 min. op zacht vuur in de boter.
  2. Voeg melk en slagroom toe en laat, met het deksel schuin op de pan, 5-6 min. zachtjes koken, tot de bloemkoolroosjes zacht zijn.
  3. Pureer de bloemkool met het vocht in een keukenmachine tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi ze met zout, peper en chilivlokken. Bak ze in een pan met anti-aanbaklaag aan elke kant circa 2 min., de zalm moet niet te gaar zijn.
  5. Roer een dressing van 3 el olijfolie, limoensap, limoenschil, paprikapoeder en zout en peper en druppel deze over de vis.
  6. Garneer met rucola.

Bereidingstijd: circa 25 min. Circa 475 kcal p.p.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden