Vrouwen Beeld Getty Images
VrouwenBeeld Getty Images

Geesje (49): "Ik snak zo naar een beetje romantiek”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Geesje over haar man, die alleen dingen doet waarvan hij het nut inziet.

Vrouwen

Geesje (49): “Eind april, en nog steeds geen idee waar we naartoe gaan deze zomer. Andere jaren hebben we al voor het einde van de winter ergens een leuk hotelletje of een huisje geboekt. Hoe heerlijk is het om een zonnig uitje te plannen als ondertussen de novemberregen tegen de ramen klettert? Maar ja, afgelopen winter was natuurlijk niet zoals andere winters.

‘Eerst zien, dan geloven’

Niets is eigenlijk zoals anders. Bovendien doet mijn man alleen dingen waarvan hij het nut inziet. Dus vakantieplannen maak je alleen als je ook iets kunt boeken, en niet voor de gezelligheid. Daarom wil hij ook geen kaartjes kopen voor een theatervoorstelling of concerten die pas over een paar maanden plaatsvinden. ‘Misschien is alles dan weer gewoon. Dan hebben wij toch al fijn tickets’, probeer ik dan. Hij antwoordt steevast: ‘Eerst zien, dan geloven.’

Fantaseren

Ik denk echt dat plannen maken een mens door moeilijke tijden heen kan helpen, mij wel in elk geval. Als het leven wat grauw is, fantaseer ik juist graag over iets leuks. Over hoe heerlijk zonnen op een Grieks strand zou zijn. Of over een dagje Amsterdam als de zon schijnt, lekker lopen langs de grachten, koffie drinken op een terrasje. Herinneringen ophalen werkt ook. ‘Weet je nog die vakantie in Limburg en hoe geweldig we daar hebben gewandeld?’ Bij mijn man moet je daar niet mee aankomen. Hij vindt het tijdverspilling.

Romantiek

Is fantaseren en plannen maken echt zonde van de tijd? Ik hou veel van mijn man. Hij is stoer en betrouwbaar. Staat altijd klaar om mij of iemand anders te helpen. Is een geweldige vader. Allemaal dingen waarmee ik echt heel blij ben. Daarom durf ik alleen tegen mijn beste vriendinnen te zeggen waarnaar ik soms zo snak: een beetje romantiek!

Helemaal voorbij

Niet iemand die liever een plant geeft dan een bos bloemen, want ‘die gooi je na een week weg en van een plant heb je tenminste langer plezier’. Geen man die antwoordt: ‘Laten we eerst maar eens zien of we er dan nog zijn’ als ik zeg dat ik dat we lange fietstochten kunnen gaan maken als we met pensioen zijn. Voorlopig zit het er dus niet in dat we vakantieplannen maken. Eerst moet die coronatoestand voorbij zijn. He-le-maal voorbij, en dan zien we wel verder.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden