Geld is energie

Geld is energie … en hoe je zelf geld kunt maken

mireilleweetmeer

Even heel nuchter en aards: natuurlijk is geld energie.

In principe kun je er vanuit gaan dat alles energie is, vaak onderschatten we de werking van energie nog steeds. Een gesprek is energie, iets ondernemen is energie, gedachte is energie. We wisselen van gedachten, gedachten werken door en maken nieuwe gedachten.

De kracht van je gedachten


Gedachtekracht is een voorbeeld van energie. Als je iets heel sterk wenst en denkt dan lijkt vaak je wens en gedachte verhoord te worden.

Denk maar eens terug aan hele simpele dingen die je echt heel graag wenste, of de gedachte aan iemand … en juist die persoon neemt ineens contact met je op. Toeval?

Nee, dat is geen toeval, je hebt het zelf energetisch in werking gezet. Het is eigenlijk logisch, jij zendt energie met je gedachten aan die persoon, bewust of onbewust, die persoon vangt die energie op en gaat gedachten maken over jou. Zo word er in de kosmos een energieveld van gedachten gecreëerd. Op deze manier wordt er een proces in werking gezet. Vaak wordt de gedachte zo sterk dat degene waar je zo sterk – onderbewust meestal – mee bezig bent, contact met je opneemt. En dan denk je vaak: “hé wat ‘toevallig’ ik dacht net aan hem of haar” .

Zo werkt dit ook met geld en andere behoeften.

Energie kun je omvormen als je dat sterk wenst. Niet direct in de vorm zoals je misschien voor ogen zou hebben. Op een energetische manier kun je wensen ombuigen. Zo hebben we allemaal wel eens in een noodsituatie verkeerd, of niet? Autopech, sleutel kwijt, rekeningen die we even niet kunnen betalen, noem maar op.

Is het jou nooit overkomen: ineens dat tientje of een paar euro op straat of in een vergeten tas die ergens in een kast staat. Of net een bedragje met de lotto. Ineens kun je toch net je broodnodige boodschappen halen. “Wat een geluk denk je dan, hoe is het mogelijk”. Soms zit je echt op een paar centen te wachten en kun je in wanhoop gaan verkeren. Wanhoop heeft geen zin, wel jouw gedachtekracht. Overal ligt er geld, geld is ook energie.

Je vindt dus ineens ergens nog dat tientje, maar denk je dat het zomaar gebeurt? Nee, jouw behoefte en gedachten worden verhoord. Als je echt een behoefte hebt en je dat van binnenuit wenst, dan komt er altijd wel ergens geld vandaan. “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij”, wordt er gezegd. En geloof me: deze uitdrukking komt niet zomaar ergens vandaan. Als je vertrouwen hebt dat er geld is en er geld(stroom) gecreëerd kan worden, kun je gedachten in geld en energie zetten. En zo kun je dus wél geld creëren.

Maak zélf geld


Nu laten wij ons leiden door wat er met de economie gaande is – iets dat uiteraard heel menselijk en logisch is. Je zult er maar door worden getroffen.

En toch … kan en durf te kijken naar wat je écht mist. Waar je écht niet zonder kan. Je zult zien dat er ineens dingen zijn die niet direct nodig zijn en ervaar je de ruimte die daardoor is ontstaan. Ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Natuurlijk kunnen er mensen wegvallen, “vrienden” waarvan je dacht dat het vrienden waren. Maar de vrienden die weg zijn hebben ruimte gemaakt voor andere mensen en daardoor zul jij ook andere inzichten krijgen.

Stel je bent je baan kwijt of je dreigt deze kwijt te raken, dan heb je uiteraard veel zorgen. Maar je krijgt nu wel te zien waar je eerst geen idee van had. Wat gaf die baan jou bijvoorbeeld werkelijk – buiten rust en zekerheden? Wat zie je nu allemaal wat je toen misschien over het hoofd zag?

Uiteindelijk leidt deze crisis er naar dat wij allemaal weer een stuk bewuster gaan leven en meer bij alles stil gaan staan. De leegte die we vulden met materialisme, vakanties, auto’s en wat al niet meer, maakte dat echt gelukkig of was het de onrust en het idee van “dat heb ik nodig, dan voel ik mij completer?”

Pak het ook concreet aan


Kijk ook eens in je huis rond: wat voor spullen heb je allemaal, welke waarde hebben die spullen financieel. Je zult versteld staan want wat voor jou geen waarde blijkt te hebben, kan voor een ander zeker waarde hebben. Met andere woorden: wat kun je verkopen waardoor je geld kunt creeeren. Zo zie je hoeveel geld er door je huis heen ligt verzameld waar je laat liggen als je ze niet probeert te verkopen.

Of denk eens aan de mogelijkheden van gratis adverteren. Er zijn zoveel gratis aanbieders waar je een advertentie mag zetten en er komen steeds nieuwe bij. Ga dingen ruilen voor spullen die jij wel nodig hebt. Ga verkopen en je verzamelt op deze manier net even dat geld, wat je nodig hebt. Dat kan echt een feestje worden en je zult zien: je begint er lol in te krijgen.

Je hebt zelf weer iets in handen en hebt weer een stukje controle over je financiële situatie. Daarbij het ruimt echt lekker op. Toch?

Maak zelf geld – juist door te geven

Wat kun je zelf maken: schilderijen, tekeningen, sieraden, koken? Ook hebben we vaak goede kleding en goed bruikbare spullen over. Je gebruikt het zelf eigenlijk nooit en er zijn mensen die dit wel heel goed kunnen gebruiken. Wat is er dan mis mee om het aan een ander te geven? Het voedt je ziel en niet je ego. Niet alles hoeft in geld uitgedrukt te worden,. Namelijk. Misschien kan de ander op een dag jóu wel ergens mee van dienst zijn, buiten het feit dat geven tegelijkertijd ontvangen is: doordat jij geeft voed jij je ziel, en dat geeft een heerlijk gevoel. Je heb iets gedeeld, jij hebt gezien wat er speelt en daar iets aan bij kunnen dragen is al een beloning op zich.

We zijn ooit naar het consumententijdperk gegaan. We zijn ‘consumensen’ geworden en hebben dit zelf geen halt toegeroepen. Met alle gevolgen van nu van dien.

In hoeverre laat jij de crisis jouw leven bepalen?

In hoeverre denk jij alleen in onmogelijkheden? Creëer je eigen mogelijkheden!

Laat angst jou leiden – laat jij je erin meetrekken,

of ga je eens in jouw situatie bekijken wat jij zélf anders kunt doen?

Dus lieve mensen verbeter de wereld en laten we niet vergeten bij ons zelf te beginnen!

Mireille van Rijn

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden