null Beeld

Gemeente Amsterdam komt met bijzonder Sint Maarten-advies: “Beloon met spruitjes”

Woensdag is 'de elfde van de elfde'. En 11 november is in veel delen van ons land dé dag waarop kinderen met een zelf geknutselde lampion langs de deuren mogen lopen om liedjes te zingen en snoepgoed op te halen. Talloze gemeentes raden af om kinderen dit jaar eropuit te sturen en komen met alternatieven. Ook Gemeente Amsterdam roept op om Sint Maarten dit keer anders te vieren, gevolgd door een bijzonder advies.

Kim van Weering

Omdat het aantal besmettingen in de regio rondom onze hoofdstad nog steeds toeneemt, vindt de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland het niet verstandig om Sint Maarten op straat en aan de deuren te vieren.

Anders dan anders

Dat is voor veel ouders en kinderen geen leuk nieuws. Maar 'gelukkig' komt de gemeente met een aantal alternatieven zodat alle kinderen in onze hoofdstad toch een gezellige Sint Maarten-avond kunnen beleven. Op hun website staan allerlei tips om zelf lampionnen te knutselen van papier-maché bijvoorbeeld. En tips om er met het hele gezin toch een feestje van te maken, door de tuin te versieren en snoepjes te verstoppen of een karaoke-avond te organiseren.

Maar de allereerste suggestie maakt nogal wat tongen los. De gemeente schrijft namelijk dat het een leuk idee is om kinderen aan de eigen voordeur te laten zingen. En dat je het 'optreden' als ouder vervolgens kunt belonen met een snoepje of iets gezonds. Met spruitjes, bijvoorbeeld. "Net wat u het beste vindt, u heeft het helemaal zelf in de hand dit jaar", aldus de gemeente.

Een serieuze tip of een geweldige grap? Daar zijn de meningen over verdeeld. Op onder meer Twitter laten boze ouders van zich horen:

Anderen weten zeker dat de spruitjes-opmerking als geintje bedoeld is. "Het is een grap jongens", reageert Iris - die zeker weet dat de tip sarcastisch bedoeld is. Ook NiMi kan er hartelijk om lachen. Zij schrijft: "Wat een ludieke actie. Heerlijk hoe serieus mensen het advies over spruitjes nemen. Gelukkig genoeg te lachen aan onze kant als lezer.

Leuk om het huis rond Sint Maarten mee te versieren: de lampionnenslinger. Zo wordt het toch nog een feestje in huis!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: amsterdam.nl & Twitter. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden