null Beeld

Gerdien (60) verhuisde naar Frankrijk maar dit viel in de winter behoorlijk tegen

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week Gerdien, die haar droom najaagde en met haar man naar Frankrijk verhuisde. In eerste instantie was het geweldig, maar in de winters voelde ze zich toch best eenzaam.

Online redactie Libelle

Gerdien (60):“Toen mijn man met pensioen ging, kon onze droom om in ons huisje in Frankrijk te gaan wonen eindelijk uitkomen. We verkochten ons huis in Nederland en in de lente namen we definitief onze intrek in het huisje. In de tuin stond de appelboom in bloei, het weilandje stond vol bloemen, de forsythia’s waren nog nooit zo stralend geel geweest! We voelden ons intens gelukkig. Het werd zomer en iedereen kwam langs. Meestal voor minstens een week en het was druk, maar oergezellig.”

Opleving

“Voordat we het wisten, was het november. Het regende de hele maand en er kwam niemand meer. ‘Wat een rust!’, zeiden we tegen elkaar. We stookten de open haard met hout van ons eigen terrein, lazen boeken, dronken wijn en kookten uit ons nieuwe Franse kookboek. Met Kerstmis kwamen de kinderen tot Nieuwjaar. Dat was een heerlijke opleving in een toch wel wat stille periode. De lente brak aan en de eerste vrienden stonden alweer op de stoep en een paar maanden later kwamen onze kinderen en kleinkinderen langs. ‘Het hotel is weer open’, zeiden we voor de grap tegen elkaar.”

Domper

“Maar de tweede winter viel erg tegen met al die stilte en rust en eenzaamheid. We hebben nog nooit zo naar de lente uitgekeken als toen. ‘Mam, we willen dit jaar weer eens iets anders doen’, antwoordde mijn dochter toen ik vroeg wanneer ze met het gezin zou komen logeren. Het bleek dat mijn zoon er net zo over dacht. Dat was een flinke domper. Onze vrienden kwamen nog wel, maar meestal op weg naar een andere vakantiebestemming. Fijn, om ook eens zelf van de zomer te kunnen genieten’, zeiden we tegen elkaar.”

Overwinteren

“Maar het vooruitzicht van een derde winter in het huisje… Het duurde even voordat ik hardop durfde te zeggen dat ik de winters thuis in Holland een stuk leuker vond. Gelukkig bleek mijn man er net zo over te denken, en toen ging het ineens heel snel. We hebben een flatje in Amsterdam gekocht, waar we sindsdien de winters doorbrengen. De rest van het jaar zitten we in Frankrijk. Van twee werelden hebben we nu het allerleukste, en dat bevalt ons prima.”

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Libelle TV vlogger Christien: zo gaat een lange autoreis met een groot gezin

Tekst: Tineke Beishuizen. Beeld iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden