null Beeld

Geroosterde aardappelen met rozemarijn, knoflook en citroen

Een van de lekkerste én makkelijkste manieren om aardappelen te bereiden: eenmaal in de oven moeten ze alleen nog één keer worden omgeschept.

Bijgerecht voor 4-6 Personen

Benodigdheden

  • 1¼ kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 citroen ongeschild, in dunne partjes
  • zout,
  • peper
  • 4-6 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd elke aardappel in 4-6 partjes
  2. Leg deze in een ovenschaal samen met de takjes rozemarijn, de hele teentjes knoflook en de partjes citroen.
  3. Strooi er wat zout en peper over.
  4. Schenk de olijfolie erover.
  5. Schep de aardappelen goed om, zodat alle partjes met een laagje olie bedekt zijn.
  6. rooster de aardappelen circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200ºc.
  7. schep ze tijdens het roosteren een keer om

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden