null Beeld

Gers Pardoel: “Ondanks al die schapen ben ik niet in slaap gevallen”

Gisteren ging de animatiefilm ‘Shaun het schaap’ in Tuschinski in première. De titelsong is van Gers Pardoel. Wij vroegen hem wat hij ervan vond. 

Lonneke Bär

Wanneer het schaapje Shaun het routineleventje op de boerderij zat is, besluit hij dat de kudde aan vakantie toe is. Ze sluiten de slapende boer op in een caravan om eens lekker ongestoord te kunnen chillen. Maar daar gaat het natuurlijk mis. Per ongeluk komt de caravan met boer en al terecht in de grote stad. En dan begint dit hartverwarmende en geestige avontuur pas echt. De hilarische gebeurtenissen stapelen zich op.

7x waarom Shaun het schaap leuk is voor kleine- én grote schapen:

  • De aandoenlijke klei-animaties zijn fantastisch gemaakt door niemand minder dan de Aardman Studio’s (bekend van Wallace & Gromit en Chicken run).
  • Er is drie jaar aan de film gewerkt. Twee jaar werd er aan het verhaal geschreven, en over de opnames deden de makers een jaar.
  • Voor elke seconde film zijn 24 foto’s nodig. Dan ben je wel even bezig, ja.
  • De poppetjes zijn gemaakt van klei, latex en pasta, met een buigbaar stalen frame vanbinnen voor de bewegingen.
  • Er wordt in de film niet gesproken. Eigenlijk is er dus niet echt een 'Nederlandse' versie.
  • Er wordt wel flink wat geblaat. De makers, die ook bij de première aanwezig waren, vroegen aan de zaal – vol met als schaapjes verklede kinderen – of ze wisten hoe vaak. De antwoorden varieerden van één keer tot tienduizend miljoen. Zoals meestal ligt de waarheid ergens in het midden: maar liefst 1583 keer is er een bèhèhè te horen.
  • Schaapje Shaun kwam al voor in de eerste Aardman-film van Wallace & Gromit. Shaun werd zo geliefd dat er al jaren een super populaire tv-serie van hem te zien. Hoog tijd dus voor een heuse film met deze ster!

'Shaun het schaap' draait vanaf 25 maart in de bioscoop.

Bekijk de trailer:

De aftitelsong Nooit meer alleen is van niemand minder dan Gers Pardoel. Hoe hij de film vond? “Grappig. En er wordt niet in gesproken, dat vond ik bijzonder. Dat je dan toch geboeid blijft. Ondanks alles schaapjes ben ik niet in slaap gevallen!”

Bekijk zijn single hier:

Beeld: Aaron van Valen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden