Gestoofde runderwangen met kastanjes

Hoofdgerecht voor 6 personen

Libelle Admin

6 runderwangen à circa 325 g of circa 1½ kg runderschouder, in stukken

zout, peper

3 el olijfolie

1 ui, fijngesneden

1 grote wortel, fijngesneden

2 stengels bleekselderij, fijngesneden

4 takjes tijm

2 blaadjes laurier

1 liter runderbouillon

7½ dl rode wijn

15 zilveruitjes (potje), uitgelekt en droog gedept

300 g gekookte kastanjes

Bereidingswijze: Bestrooi de runderwangen met zout en peper en bak ze in gedeelten in circa 8 min. rondom bruin in een ovenvaste braadpan in 2 el olie. Neem ze uit de pan en bak de ui, wortel, bleekselderij, tijm en laurier 8-10 min. op zacht vuur in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan en schenk de warme bouillon en wijn erover. Breng aan de kook en zet de pan 31/2-4 uur in een voorverwarmde oven op circa 160°C. Bak intussen de zilveruitjes in 1 el olie goudbruin. Voeg ze toe aan het vlees, samen met de kastanjes, en stoof alles nog circa 30 min. Serveer met romige polenta.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Finking

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden