null Beeld

Goedkoper en milieubewuster autorijden? Zo doe je dat!

Hybride-auto’s zijn goedkoop, rijden heel fijn en milieubewust. Maar uit onderzoek* blijkt dat veel automobilisten niet op de hoogte zijn van deze voordelen. Wij zetten de pluspunten van het nieuwe rijplezier op een rijtje!

Libelle samen met Toyota

  1. Voor 40% van de onderzoeksdeelnemers was het nieuws: een hybride-auto, zoals de Toyota Hybride, heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. En daarmee bespaar je een hoop, want bij lagere snelheden schakelt de benzinemotor automatisch over op de elektromotor.
  2. Daarover gesproken: de Toyota Hybride is superslim. Op de snelweg en bij het inhalen zorgen de motoren voor zoveel mogelijk vermogen en bij remmen recyclet het systeem kinetische energie om de accu op te laden. Als de auto stilstaat schakelen beide motoren automatisch uit zodat er geen energie wordt verspild.
  3. 24% van de deelnemers wist het niet, maar een hybride-auto heeft een stille motor. In de elektrische EV-modus maakt hij zelfs geen enkel geluid.
  4. Bezitters van een hybride-auto dragen bij aan een groener milieu. De combinatie van de elektro- en de verbrandingsmotor zorgt voor een uitstoot van 70 gram per kilometer – extreem laag voor een gezinsauto.
  5. Bovendien kost-ie lang niet zoveel als je denkt. Een Hybride Toyota is milieuvriendelijker dan een benzineauto en daarom ontvang je korting op de motorrijtuigenbelasting. Daarnaast zijn de onderdelen van de auto minder onderhoudsgevoelig.

Proefrit maken?

(Bijna) overtuigd waarom je hybride moet rijden? Ga naar www.toyota.nl/hybride, vraag hier een brochure of proefrit aan en ervaar zelf het nieuwe rijplezier.

* Uitgevoerd onder 448 respondenten door No Ties B.V. in opdracht van Sanoma Digital.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden