null Beeld

Gordon: “Als je mij googelt, denk je al snel: laat maar zitten”

Begin september werd hij op het Griekse eiland Mykonos aangereden en brak hij zo’n beetje alles in zijn bovenlijf. Maar die pijn is niets in vergelijking met de pijn van zijn gebroken hart. Gordon: “Mijn botten zijn geheeld, maar mijn relatiebreuk is nog steeds een wond.”

online redactie Libelle Daily

Je bent een paar jaar geleden naar een psycholoog geweest. Wat zei die?

“Na de zoveelste mislukte relatie wilde ik gewoon een keertje goed naar mezelf kijken, erachter komen waarom ik elke keer weer dezelfde fouten maak in een relatie. Hij zag een duidelijk patroon bij mij: elke keer weer geef ik heel veel van mezelf en stel ik me enorm kwetsbaar op, en dat doe ik omdat ik die liefde eigenlijk zelf wil ontvangen. Heel confronterend. Met Chiel, mijn laatste vriend van 1,5 jaar geleden, had ik eindelijk het idee dat het goed zat. Ik was al 5 jaar verliefd op hem en uiteindelijk kreeg ik het toch voor elkaar: hij werd ook, zei hij destijds, ontzettend verliefd op mij."

"Ik dacht echt: dit is hem. Iedereen was dol op Chiel. Mijn vrienden, familie, iedereen was helemaal blij. ‘Wat een leuke vent, wat een knappe jongen!’, zeiden ze. Hij was apotheker, had 3 eigen zaken, verdiende zijn eigen geld, kocht zijn eigen auto. We konden ons geluk niet op. We zeiden bijna elke dag tegen elkaar: ‘Wat is dit mooi om mee te maken, hѐ? Vind jij het ook niet heerlijk om niet meer op zoek te hoeven?’ ‘Fantastisch’, beaamde hij. Echt, tot op de dag dat hij het vanuit het niets uitmaakte, zei hij dat. Uiteindelijk is het een nachtmerrie geworden."

LEES OOK: GERARD EKDOM OVER VREUGDE EN VERDRIET

Het lijkt wel een filmscenario.

"Ja, het is heel eng. Vlak voordat hij het uitmaakte, overleed een heel goede vriendin van mij. Toen ben ik met mijn ex Patrick naar Suriname gegaan, waar zij woonde. Dat was heel heftig. We moesten daar halsoverkop heen, waren helemaal in paniek. Ze was pas 51 en liet een dochter van 12 achter. Ik zat in een nachtmerrie en toen ik thuiskwam, maakte hij het ook nog uit. Ik heb hem nog een klap op zijn wang gegeven, zodat hij wakker zou worden. Dat was een soort impulsreactie: waar ben je mee bezig, doe eens normaal, ik heb net mijn vriendin begraven! Stond hij zijn kleren in te pakken in mijn huis. En er was echt niets voorgevallen, niets! Ik denk dat hij borderline heeft, die mensen gooien rigoureus hun leven om. Dankzij alles wat ik heb meegemaakt met mijn exen ben ik zelf een dokter in geestesziekten geworden. En ik alsmaar geven, geven en niks terugkrijgen. Maar ja, wat schiet je ermee op om dat patroon te doorzien? Ik weet het nu, maar waar blijft die leuke vent die géén psychische problemen heeft? En die wel een leuk, gezellig leven wil met een vent die voor hem kookt? Gewoon een normaal leven, zonder gekkigheid. Want dat is wat ik ook wil.”

Sta je wel weer open voor een nieuwe relatie?

"Ja, maar het erge is dat ik niemand meer vertrouw. Hoe kun je mensen nog vertrouwen als iemand zo met je is omgegaan? Ik heb het nooit zien aankomen. Ik dacht: eindelijk rust in de tent. We waren echt yin en yang, iedereen om mij heen bevestigde dat. Het was te mooi om waar te zijn. En dan bam, is het ineens over, zo bizar. Dat gun ik niemand. Ik heb liever dit ongeluk. Mijn botbreuken zijn genezen, maar deze relatiebreuk is nog steeds een wond."

Het is misschien raar om te zeggen, maar is Hans Klok niet wat voor je?

"Haha, ik met Hans Klok! Het is wel een hartstikke leuke vent. En we hebben wel eens gezoend. Maar nee, ik denk dat ik toch liever iemand uit het buitenland heb. Iemand die mij en mijn verleden niet kent. Als je mij googelt en al die ellende leest, denk je al snel: laat maar zitten."

Meer weten over Gordon? Het hele interview lees je in Libelle 51, vrijdag 11 december in de winkels.

WINNEN

Gordon heeft onlangs een kookboek uitgebracht: Ik ben niet van suiker. Kans maken? Vul het winformulier in!

null Beeld

Interview: Nathalie Huigsloot. Beeld: Oak & Fir

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden