null Beeld

Goulash, het lekkerste stoofpotje

Een voordeel van het weekend? Er is genoeg tijd om uit te pakken in de keuken met gerechten om de vingers bij af te likken. De goulash met natuurlijke ingrediënten van redactiemanager Marleen is zeker het proberen waard!

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Knorr

Echt comfortfood

Redactiemanager tekst Marleen Koolmees: “Deze goulash is niet moeilijk te maken, maar je moet wel op tijd beginnen omdat het vlees anderhalf uur moet stoven. Ik koop mijn vlees bij de slager en snijd een rode paprika. Die gaat er pas op het laatste moment door, net zoals het tomaatje dat nog in de koelkast ligt. Als je nog andere stevige groente over hebt, zoals prei of champignons, kunnen die ook mee de pan in. Ik serveer de goulash met zilvervliesrijst en een frisse komkommersalade. Het gerecht is niet te pittig maar wel echt comfortfood. En de perfecte combinatie van zacht gestoofd vlees en knapperige groenten. Zalig!”

Benodigdheden voor 3-4 personen

  • 500 g runderriblappen
  • 1 ui
  • 1 grote rode paprika
  • 300 g aardappels
  • 1 winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje Knorr Natuurlijk lekker! pikante goulash
  • 200 g spekreepjes
  • 3 el yoghurt
  • 4 takjes peterselie

Aan de slag

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Snijd de paprika in stukjes. Schil de aardappels en wortel en snijd ze in stukken van 3 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad het vlees aan. Fruit vervolgens de ui en paprika ca. 2 minuten mee. Voeg 400 ml water toe en breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ca. 1 à 1,5 uur stoven totdat het net gaar is. Voeg de inhoud van het zakje Knorr, 150 ml water en de aardappels en wortel toe aan het vlees en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de goulash ca. 15 minuten zachtjes stoven tot alles gaar is en schep af en toe om. Voeg indien de saus te dik wordt wat water toe. Bak de spekreepjes in een koekenpan en schep ze over de goulash. Bestrooi met gehakte peterselie en geef de yoghurt apart bij. Serveer met rijst.

Bereidingstijd: 10 minuten. Kooktijd: 1¾ uur.

Variatietip: Blancheer 150 g gehalveerde sperziebonen ca. 3 minuten in kokend water en spoel af onder koud water. Voeg ze samen met de wortel en aardappels toe.

Probeer het zelf

De mixen van Knorr Natuurlijk lekker! zitten vol met natuurlijke ingrediënten, pure kruiden en smakelijke specerijen die zorgvuldig zijn gedroogd. 247 vrouwen hebben Knorr Natuurlijk lekker! maaltijdmix spaghetti bolognese getest. Wat vinden ze ervan? Voor 90% van de testers voldoet de maaltijdmix aan hun verwachtingen of overtreft ze deze zelfs*. Daarnaast geeft 87% van de testers aan dat het hele gezin de mix lekker vindt. Vergeet niet om ook de andere maaltijdmixen te proberen. Koop de mix bij Albert Heijn of Jumbo en ga snel aan de slag.

null Beeld

* Getest door 247 vrouwen met hun gezin (hettestpanel.nl, juli 2017).

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden