null Beeld

Groentesoep met balletjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 50 g reepjes ontbijtspek
  • 1½ l groente- of kippenbouillon
  • 600 g gesneden soepgroenten (prei, courgette),
  • 300 g rundergehakt
  • 5 el fijngesneden bladpeterselie
  • snufje gemalen foelie
  • ½ ei
  • 2 el fijngesneden selderij
  • zout, peper

Bereidingswijze

  1. Bak 50 g reepjes ontbijtspek krokant in 1 el olijfolie. Bak 600 g gesneden soepgroenten circa 5 min. mee.
  2. Schenk er 1½ l groente- of kippenbouillon bij en kook de soep op zacht vuur circa 10 min.
  3. Meng 300 g rundergehakt met 2 el fijngesneden bladpeterselie, snufje gemalen foelie, ½ ei, zout en peper.
  4. Draai hiervan balletjes en kook ze 3-4 min. mee in de soep.
  5. Breng op smaak met zout, peper, 2 el fijngesneden selderij en 3 el fijngesneden bladpeterselie.

Bereidingstijd: circa 25 min. Circa 295 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden