Groentetaart met geroosterde groenten

Het roosteren geeft de groente extra veel smaak en dat proef je in deze taart.

redactie

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

• 1 aubergine, ongeschild, in stukjes

• 2 rode uien, in ringen

• 2 rode paprika’s, in stukjes

• 2 gele paprika’s, in stukjes

• 2 aardappelen, in stukjes

• 6 el olijfolie

• 2 laurierblaadjes, grof gescheurd

• 4 takjes tijm

• zout,peper

• 4-5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid

• 2-3 el gedroogd broodkruim

• 250 g fetakaas, grof verkruimeld • 2

grote eieren

• 1 dl crème fraîche

• 1 dl volle melk

Meng alle groenten en de aardappelen met olie, laurier, tijm

en wat zout en peper in eenbraadslede. Schep alles goed om en rooster 30 min. in een

voorverwarmde oven op 220°C. Schep regelmatig om.

Schakel de oven terug naar 190°C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 26-28 cm doorsnede.

Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van circa 22 cm doorsnede. Prik de deegbodem met een

vork regelmatig in en strooi het broodkruim op de deegbodem. Verdeel het groentemengsel

en de fetakaas over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, melk en

wat zout en peper en schenk dit mengsel in de vorm.

Bak de taart 40-50 min. in de oven (190°C).

Bereiden: circa 30 min. Oventijd: 70-80 min.

Circa 660 kcal p.p.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden