null Beeld

Handig: zo krijg je de champagne snel koud

Alles is geregeld; de oliebollen staan op tafel, de sterretjes staan klaar en je hebt iets feestelijks aangetrokken. Maar dan realiseer je je een halfuur voordat de klok twaalf staat de champagne niet koud staat. 

Susan Dalstra

Geen nood: met deze tip kun je tijdens de jaarwisseling alsnog met elkaar toasten met een glas gekoelde bubbels. Dit heb je nodig:

  • Een ijsemmer
  • IJsblokjes
  • IJskoud water
  • Keukenzout

Het zout zorgt ervoor dat de fles champagne sneller koelt. Dat komt doordat het zout extra warmte aan de fles onttrekt en het zo sneller afkoelt. Let wel op dat je de fles tot en met de hals in het water zet om ervoor te zorgen dat de fles zo snel mogelijk ontkurkt kan worden.

Gelukkig nieuwjaar!

Bron: Little things

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden