null Beeld

Hanna (33): “Zijn nieuwe vrouw verwent mijn kinderen”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week: Hanna en haar man gingen uit elkaar toen de kinderen 4 en 6 jaar waren. Al vrij snel kreeg Hanna's ex-man een nieuwe vrouw. Zij stortte zich op de kinderen van Hanna.

Hanna (33): "We zijn uit elkaar gegaan toen de kinderen 4 en 6 jaar waren. We hebben echt ons best gedaan, maar het ging niet langer tussen mijn man en mij. We hadden steeds vaker ruzie, om helemaal niets. We maakten elkaar ongelukkig, zo simpel lag het. We spraken met elkaar af dat mijn man de kinderen zo vaak mocht zien als hij wilde, dat ik nooit iets zou doen om hun gevoel voor hun vader te beïnvloeden. Mijn man huilde toen hij met z’n spullen de deur uit stapte en we hadden meteen al een afspraak over het volgende weekend dat de kinderen bij hem zouden zijn."

Spannend

"Vrij snel nadat we uit elkaar waren gegaan, ontmoette hij een andere vrouw. Dat was spannend voor mij en de kinderen. Wat voor type zou het zijn? Zouden de kinderen met haar kunnen opschieten, en zij met hen? Zou ze er wel zin in hebben om elke 14 dagen een heel weekend de kinderen van een ander in huis te hebben? Daarnaast vond ik het best moeilijk dat mijn kinderen bij een andere vrouw zouden zijn, al was het maar voor een weekend. Dat mijn kleine jochie van 4 met z’n knuffel ’s avonds door een andere vrouw goedenacht zou worden gekust. Maar gelukkig bleek het een aardige vrouw te zijn. Ze was ook gescheiden, maar had geen kinderen, omdat ze die niet kon krijgen, vertelde mijn ex-man later. Misschien dat ze zich daarom zo op mijn kinderen stortte."

Nieuwe moeder

"Vanaf dag 1 werden ze enorm verwend. Van haar mochten ze dingen die ik niet goed vond. Daar wilde ik met mijn ex-man over praten, maar die mogelijkheid was er niet, want zij kwam altijd mee als de kinderen werden gehaald en gebracht. Als ik zei dat ik liever niet had dat ze een stuk chocola kregen als ze al in bed lagen, begon ze te lachen. Mijn ex-man zei dan dat de kinderen best een beetje verwend mochten worden door hun nieuwe moeder. Hun nieuwe moeder! Ze ging mee als de kinderen een uitvoering op school hadden en ze zei zelfs een keer tegen iemand dat ze 2 kinderen had, terwijl ik ernaast stond!"

Buitengesloten

"De kinderen zijn nu 6 en 8. Toen ik laatst iets verbood, zei de oudste: ‘Van mijn andere moeder mag het wél.’ Als ik mijn ex-man, zijn nieuwe vrouw en de kinderen de tuin uit zie lopen, voel ik me zo buitengesloten dat ik het er benauwd van krijg."

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

In de serie 'Zeg nou zelf' vertellen vrouwen wat ze écht denken. In deze aflevering is de stelling: 'Een samengesteld gezin werkt niet.'

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden