Hanneke Mijnster Beeld Privébezit
Hanneke MijnsterBeeld Privébezit

Hanneke: “Ik spatte uit elkaar van geluk, dat ik daar met haar zat”

Hanneke Mijnster (aanstormend 40’er) leest, praat en schrijft het liefst over de liefde. Co-oudert vol overtuiging en vindt cola bij de lunch helemaal niet gek. Ze woont vlak bij de kust en zoekt al jaren een hobby.

Eigenlijk kan ik nu niet gaan sporten, want de deadline voor deze column duwt als het humeur van Frank de Boer op mijn nek. Maar ja, mijn personal trainer kent geen genade. Afzeggen om werk is de lafste reden ooit en dan voel ik me de hele dag een slappe hap.

En daarbij: ik wil sporten. Het voelt zo lekker om sterk te zijn. En waar ik sterk zeg, bedoel ik fit natuurlijk. Bodybuilden is gelukkig nog lang niet aan de hand. Voor sporten wil ik ook ruimte innemen. Ruimte gunnen. Want ruimte voor mijn gezondheid is ruimte voor mezelf.

Een jaar verkering

Normaal begin ik in het weekend al aan mijn column, maar dit weekend was er niks van dat alles. Geen werk, geen moetjes. Dit weekend hing de vlag uit. Mijn verkering en ik zijn een jaar samen en dat vierden we ergens op de vijftiende verdieping in Rotterdam. Het was een feest. We mochten weer zonder mondkap het museum in, we aten zes gangen vol verrassingen (ik durfde zelfs de haring te proeven!) en we keken voetbal in de kroeg. Een gaykroeg zelfs. Van haar hoefde het niet zo, maar ik vond het nogal een momentje.

Zo trots met haar

Eerder ging ik wel met vriendinnen naar een gaybar, of naar de Pride, maar nooit eerder als stelletje. Nooit eerder met mijn verkering. Ik spatte uit elkaar van geluk, dat ik daar met haar zat. Oké, die wedstrijd was prut, maar ik voelde me zo welkom in die kroeg en ik zat daar zo trots met haar.

Einde van de zweetschaamte

We liepen 14.000 passen door de stad bij 25 graden en de zweetdruppels gutsten langs mijn slapen. Schreef ik eerder al over mijn zweetschaamte, nu kon ik er beter mee dealen. Want nu ik weet en voel dat ik fit ben, is zweten geen extra strafpunt voor mijn extra kilo’s. Ik zweet gewoon omdat het heet is, en niet omdat ik dik ben.

Ik zag alleen maar JA!

We mijmerden over het afgelopen jaar. Hoe ze precies een jaar geleden voor mijn deur stond. Met een fles wijn en een boeket uit eigen tuin. En erwtjes om te snoepen, ook uit eigen tuin. Maar dat zag ik toen nog niet. Ik zag alleen maar JA. En dat was alleen nog maar op de uitstraling die overeenkwam met de leuke appjes en, als ik het zo plat mag zeggen, het type vrouw waarvan ik hou. En hoe we het afgelopen jaar nog wel vaker ‘ja’ dachten en voelden. Langzaam maar zeker breien onze levens samen, zelfs wanneer we overtuigd blijven latten.

Allebei bloedfanatiek

Zij biedt mij stevigheid, ik geef haar lucht. We kunnen zo heerlijk lachen om onze verschillen. Ik ben de kerstboom met de grote oorringen en de nagellakjes, zij is de nuchtere vrouwelijkheid zelve. Wat we wel delen: we zijn allebei bloedfanatiek, dus voor de liefde is het maar goed dat ik boks en zij bodypumpt. Want hoe graag ik ook wil winnen, haar kan ik alleen maar gunnen. Als we wandelen of fietsen samen, dagen we elkaar altijd uit voor de verste route, wie het eerst op het heuveltje is en dat we de e-bikers toch graag even inhalen met onze ouderwetse trappers.

Ik zorg voor mij

Sinds ik bijna dagelijks train, vind ik die mini-competitie alleen maar leuker. Maar ook hierin leerde ik mijn ruimte innemen en af te remmen als er ook nog andere dingen moesten in de dag. Dat leerde ik bij haar en ook dat is een waardevolle ‘ja’. Waar ik me eerder de tandjes zou ploeteren om maar niet de zwakste te zijn, zorg ik nu voor mijn lijf en leden. Ik zorg voor mij en dat vindt zij mooi, zoals ik dat ook van haar zo mooi vindt.

‘Lekker klef en super sportief’, hoor ik mijn trainer zeggen, als ik vertel over ons romantische en actieve weekend in Rotterdam. ‘Maar gooi nu maar even wat extra kilo’s op die barbell.’ En dat doe ik. Eerst nog even deze column inleveren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden