null Beeld

Heeft jouw kind moeite met wiskunde?

onze Commerciële Redactie

null Beeld

Waarschijnlijk kun je je het van je middelbare school nog wel herinneren. Wiskunde. Volgens velen het moeilijkste vak op school. Urenlang met je neus in de boeken. Bijles. Bikkelen, was het. Dat is het nog steeds, maar tijden veranderen. Je kind doet het al heel anders.

Het wordt steeds belangrijker om wiskunde goed te beheersen, omdat steeds meer vervolgopleidingen het vak als een vereiste zien. Maar: wat als je kind er niet goed in is? Hulp is tegenwoordig meestal maar een muisklik van jongeren vandaan.

Social leren

null Beeld www.jupiterimages.com
Beeld www.jupiterimages.com

Er zijn er verschillende manieren om je te laten bijspijkeren op wiskunde vlak. Bijles bijvoorbeeld. Of keuze-uren waarin leerlingen samen worden begeleid bij vakken die ze moeilijk vinden. Maar jongeren halen vooral ook steeds meer informatie over vakken als wiskunde van internet. Uit het onderzoek ‘Samen leren - tieners en sociale media’ van Mijn Kind Online en Kennisnet, blijkt dat leerlingen al zelf steeds vaker social media inzetten voor het stellen van vragen of het opzoeken van informatie. Bij 85% van de ondervraagde jongeren wordt Google ingezet, en 61% gebruikt Youtube bij het opzoeken van informatie over de lesstof. Voor het overleggen met klasgenoten maakt ongeveer 60% gebruik van WhatsApp, Facebook en Twitter.

Valkuilen

null Beeld

Websites waar je alleen uitlegfilmpjes kan bekijken zijn populair bij jongeren. Grootste nadeel van deze manier van online leren, is dat je niet actief aan de slag kunt met de lesstof of dat de gevonden kennis niet altijd even goed aansluit bij het lesprogramma op school. Daarnaast bestaat er - bij social media - het gevaar dat leerlingen snel worden afgeleid. Die benodigde rust wordt wel gecreëerd met een online leerproces op maat, dat elke leerling persoonlijke uitdagingen biedt. Belangrijk is, dat er tijdens het bijspijkeren niet alleen wordt uitgelegd hoe het wel moet, maar dat ook ‘fouten’ die worden gemaakt worden toegelicht. Alleen dan leert een leerling wiskunde ook echt begrijpen.

StudySteps

null Beeld

Er zijn dus vele middelen beschikbaar om beter te worden in wiskunde. Toch worstelen nog veel leerlingen met dit vak. En dat is jammer, want wiskunde is te leren met een optimaal leerproces. Dit optimale leerproces is de basis van het StudySteps, een nieuw online leer- en oefenplatform.

StudySteps is de persoonlijke online wiskundetrainer voor leerlingen van de eerste tot en met de derde klas van havo en vwo. Doelgericht, flexibel en effectief. En vooral ondersteunend. Want leerlingen stellen hun eigen doelen en oefenen na school heel gericht hun wiskundeopgaven. StudySteps geeft daarbij tips, feedback, uitleg en complimenten. Daarnaast is er de mogelijkheid van de ondersteuning door een wiskundecoach die online beschikbaar is voor extra begeleiding. Tenslotte biedt StudySteps inzicht in vooruitgang en resultaat, ook aan de ouders.

Meer info over StudySteps vind je op StudySteps.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden