null Beeld

Heel Holland Bakt-blog: “Francis is gewoon té leuk om te verliezen”

Heel Holland Bakt is een van de favoriete tv-programma’s van Libelle’s Chanan. Elke week zit ze voor de tv en praat ze jou bij over de strijd tussen de beste thuisbakkers van Nederland.

Chanan Foppen

De finale van Heel Holland Bakt 2016: het was een finale die zijn naam eer aan deed. Nog nooit was het zó spannend, want nog nooit kwam het volgens de jury aan op de laatste ronde. Niet alleen Janny en Robèrt wisten het tot de laatste opdracht nog niet, ik zat ook tot het laatste moment op het puntje van mijn stoel. Want sinds de halve finale vond ik de bloedfanatieke Annemarie niet meer voor 100% de beste, ik kreeg zelfs een beetje de zenuwen van die paniek in haar ogen. En onze Francis, die lieve stralende Francis en beuker Guido probeerden ook allebei tot het laatste moment alles uit de kast te halen. Ik kon nog geen keuze maken.

Gedeelde eerste plaats

Maar het werd de vrouw die eigenlijk al sinds de eerste aflevering de meesterbakker was: Annemarie. De streber van de klas. Ik moet toegeven: ze bakte vanavond weer héél goed, maar zijn jullie het met mij eens dat het eigenlijk een gedeelde eerste plaats moet zijn? Francis én Annemarie gingen allebei de fout in tijdens de finale, maar kwamen allebei nog keihard terug. Annemarie is dan misschien over het hele seizoen gezien de beste, Francis is gewoon té leuk om te verliezen. Dus Francis: jij hebt dan misschien geen schaal gekregen (douze points voor die bitterballengrap van André), maar jij hebt ook een beetje gewonnen. Over Guido en zijn blauwe fontein zeg ik maar even niets. Alle drie de deelnemers liepen trots met hun taart naar buiten (ik denk steeds: wat als die taart nu uit hun handen valt...), maar er kan er uiteindelijk (officieel) maar een de winnaar zijn. Ze zeggen ook wel: je bent zo goed als je laatste baksel. Annemarie, gefeliciteerd!

Presentatieduo

Maar eigenlijk moeten we die gedeelde eerste plek maar meteen vergeten want we zijn het er toch allemaal over eens dat er eigenlijk maar één winnaar is: André. Jouw tijd is helaas ook om André. Dit was het dan. Francis kan André nog appen, maar ik heb helaas zijn nummer niet. Ik wil en kán niet geloven dat we André van Duin niet meer terugzien bij Heel Holland Bakt. Bij Omroep MAX zien ze toch ook dat hij echt mister Heel Holland Bakt is geworden. Ik heb een idee: misschien kunnen André en Martine het samen gaan doen volgend jaar. Of als dat iets te veel van het goede is, kunnen ze het misschien afwisselen? Bakken zonder André, dat kan gewoon niet meer.

8 bakkers

8 weken geleden begon het allemaal. 8 nieuwe bakkers én een nieuwe presentator. We hadden geen idee met wie we te maken hadden. Nu voelt het alsof we ze kennen, alsof ze onze buren zijn en we zo binnen kunnen lopen voor een bakje koffie. Met ja natuurlijk, een stukje taart. We zagen ze lachen, huilen en minder goed en héél goed bakken. En nu moeten we afscheid nemen. Bakkers, jullie tijd is om. Wat moeten we nou op zondagavond gaan doen?

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

André vertelt over het volgende seizoen van Heel Holland Bakt:

LEES OOK:

Beeld: MAX/ Roland J. Reinders.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden