Koen L23 Beeld Libelle
Koen L23Beeld Libelle

PREMIUMDagboek Koen

“Heerlijk, zo’n vrouw die je helemaal verwent, precies op het moment dat je eraan toe bent”

Koen en Maud hebben tegen de kinderen gezegd dat ze gaan scheiden. Koen heeft het er moeilijker mee dan hij had verwacht.

RedactieLibelle

Waarschijnlijk was het melancholie. Die hele gedachte dat Maud en ik misschien toch nog eens samen zouden komen. Ik weet dat het ook niet meer kan, en dat ik het ook niet meer wil, maar dit is waarschijnlijk een soort rouwproces waar ik doorheen moet. Ze had me een T-shirt gegeven van de Golden Earring en omdat die band is gestopt, werd ik dus sentimenteel. Alsof alles maar de hele tijd ophoudt te bestaan.

Fris, jong en nieuw

Stom om me zo te laten gaan want daardoor kreeg Maud natuurlijk weer het gevoel dat het alleen over haar ging. Het gaat over het leven in het algemeen, dat het zo kort is enzo. Ik snap wel waarom wij mannen vallen op jongere vrouwen, daarmee kun je dat gevoel van eindigheid, ‘een aflopende zaak’, helemaal overrulen. Lekker fris, jong en nieuw.

Ik had een bos bloemen langs gebracht bij Loretta, voor ik de boot op ging. Nou, dat was een hele goede zet. Toen ik drie dagen later thuiskwam van veel drank en zelfs wat strippers op de vrijgezellen-trip (niet dat ik daar wat mee had gedaan), had ze het bad al vol laten lopen en stond de wijn koud. Heerlijk, zo’n vrouw die je helemaal verwent precies op het moment dat je er aan toe bent.

Tips

Na de sex vertel ik Loretta lachend over het weekend met Brabantse groep vrienden. “De bruidegom was super nerveus na alle tips die zijn vrienden hem gaven.”

“Wat voor tips waren dat dan?” Loretta kijkt me aan, terwijl ze op haar zij ligt en met één arm haar hoofd ondersteunt.

“Je kent het wel: laat nooit je telefoon onbeheerd achter. Maak altijd een negatieve opmerking over een vrouw waar zij zich door bedreigd voelt. ‘Ze praat leuk maar heeft super lelijke tanden, oren of ogen’. Of ‘ze ziet er best leuk uit maar ze moet niet haar mond opentrekken’.” Ik schiet alweer in de lach.

Bloemen

“Wat nog meer?” vraagt Loretta die zich heeft opgericht. “Gewoon: als ze zeurt, nooit zeggen dat ze zeurt, maar haar afleiden met een compliment. Benadrukken dat zij veel beter georganiseerd en opgeruimd is dan jij. Bloemen geven is sex krijgen. Haha.” En precies dat had ik niet moeten zeggen.

Loretta gaat staan. “Eruit! Nu meteen.” Eerst begrijp ik niet wat haar zo kwaad maakt. Maar dan zie ik de grote bos rozen staan - die overigens al behoorlijk verlept zijn. “Hee Loretta, schatje. Boys will be boys. Dat waren gewoon een stel jonge jongens onder elkaar, dat wil toch niet zeggen dat ik…”

“Nu meteen, Koen!”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden