null Beeld

Heerlijk Zomerse Italiaanse films!

Mine Vaganti

Tomasso Cantone is de jongste telg van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, het zuiden van Italie. Hij leidt een comfortable leventje, heeft een ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco – iets waarvan zijn familie niet op de hoogte is.

Zijn vader vraagt hem naar Lecce terug te keren om mee te werken in het pastabedrijf, maar Tomasso die daar geen zin in heeft, besluit voor zijn homoseksualiteit uit te komen. Hij hoopt onder zijn verplichtingen uit te komen, maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. Tomasso belandt in een onverwachte situatie die hij graag had vermeden.

Mine Vaganti is een komedie over liefde, vrijheid en een ontwrichte familie. De film draait sinds 19 mei in de bioscoop.


Pranzo Di Ferragosto

Pranzo Di Ferragosto is een favoriete film van veel Italianen. De film vertelt het verhaal van Gianni die op zijn 50-jarige leeftijd nog steeds bij zijn moeder woont. Zijn moeder is veeleisend waardoor hij zijn tijd liever in de kroeg om de hoek door doorbrengt.

Als het Italiaanse feest Ferragosto (Maria Hemelvaart) voor de deur staat, een weekend waarop heel Italie vrij is, krijgt Gianni bezoek van zijn huisbaas. Of hij niet een weekend voor de moeder van zijn huisbaas kan zorgen. Gianni die achterloopt met het betalen van de huur, voelt dat hij niet kan weigeren. Als zijn huisarts hem dezelfde vraag voorlegt en zijn huisbaas ook zijn oudtante dropt bij Gianni, zit hij opgescheept met 4 bejaarde dames…


De eenzaamheid van de Priemgetallen

De eenzaamheid van de Priemgetallen is bekend als het boek van Paolo Giordano, maar is nu ook verfilmd. Als kijker leer je Mattia en Alice kennen, die beiden veel hebben meegemaakt in hun jeugd. Daardoor zijn zij eigenlijk ook priemgetallen, getallen die dicht bij elkaar liggen, maar elkaar niet raken.


Mio Fratello é Figlio Unico

In de film Mio Fratello é Figlio Unico drijft Accio zijn ouders tot wanhoop. Hij is irritant, zoekt altijd ruzie, is impulsief en opvliegend en vecht elk handgemeen uit alsof het oorlog is. Zijn broer Manrico is knap, charismatisch, door iedereen geliefd, maar ook niet ongevaarlijk.

Op het Italiaanse platteland in de jaren ’60 en ’70 staan de twee jonge mannen lijnrecht tegenover elkaar op politiek vlak, vallen ze beiden voor dezelfde vrouw en via een eindeloze confrontatie maken ze een periode in hun leven door van vluchten, terugkeren, vechten en grote passies.


Cosa voglio di piú

We maken kennis met Anna in Cosa voglio di piú. Ze woont samen met Alessio, werkt op een kantoor en is tevreden met haar leventje. Maar op een dag ontmoet ze op een feestje de getrouwde Domenico. Op een onschuldige manier flirten ze met elkaar. Totdat Anna Domenico bij toeval een tweede keer ontmoet.

Ze worden stapelverliefd en Anna en Domenico leveren zich compleet over aan passionele hartstocht. Als Anna Domenico ziet, verlangt ze naar een leven met hem. Domenico wil ook niets liever dan met Anna zijn en vergeet liever zijn gezin. Langzamerhand druppelen de schuldgevoelens naar binnen.


Winnen!

Ben jij benieuwd naar die mooie Italiaans films? Libelle geeft vijf filmpakket weg met 4 dvd’s en vrijkaarten voor de film Mine Vaganti. Laat je gegevens achter op het winformulier. Deze actie duurt tot 13 juni. Lees ook de overige spelvoorwaarden.

Via deze website kun je Italiaanse films ook online bekijken: www.cinemalink.tv

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden