null Beeld

Help! Mijn man is van huis en de stoppen slaan door

Elke week schrijft Esther Vuijsters voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Deze week: Esther haar man is van huis en de stoppen slaan door.

online redactie Libelle Daily

Afgelopen zondag is mijn man vertrokken. Voor zijn werk hoor. Hij moet wel vaker op reis en hij komt ook altijd wel weer terug. Het spreekwoordelijke ‘pakje sigaretten halen’, doen we niet meer. Tenslotte zijn we al lang geleden gestopt met roken.

Lekker rustig

Een reizende man is niet altijd even gezellig. Maar het is soms wel lekker rustig. Ik kan mijn eigen tijd indelen, ’s avonds doorwerken en ongegeneerd meidenseries kijken met mijn dochters. Kennen jullie Life unexpected op Netflix? Heerlijke soap. En als de meiden op bed liggen, dan kan ik nog even achter de computer. Ik zal het maar eerlijk zeggen, soms vraag ik me wel eens af of het leven niet gewoon een stuk makkelijker zou zijn zónder man. Het scheelt toch al snel een hoop discussies. En was. En achtergrondlawaai.

Onbestorven weduwe

Gisteravond was weer zo’n avond. De meiden waren op tijd gaan slapen en ik zat – heerlijk rustig – met een glaasje wijn achter mijn pc een column te tikken. Spotify op de achtergrond, geurkaarsje aan, de Onbestorven Weduwe was helemaal Zen.

Stoppen!

Ik was halverwege de column toen er een stop doorsloeg. De vaatwasser én de droger aan, dat was iets teveel van het goede. Mijn man waarschuwt daar altijd voor, maar ja, die was er niet. En dus moest ik zelf de meterkast in.

Prutsen

Pas na een half uur prutsen lukte het me om de stop te vervangen. De wijn was inmiddels op en het was nog te laat om de column af te maken. Bij mij waren de stoppen door al dat gepruts inmiddels ook doorgeslagen. Ik had nu geen zin meer om nog te tikken.

Lekker mopperen

In bed bedacht ik dat mijn man dit écht beter zou hebben aangepakt. Ik mag dan een sterkte, onafhankelijke vrouw zijn, híj is beter met elektra. En: als hij er was geweest, dan hadden we nu lekker samen kunnen mopperen op de makke van ons (ietwat gedateerde) huis. Ongezellig eigenlijk hoor, zo zonder hem.

Nou ja. Nog twee nachtjes slapen. Dan is hij weer thuis.

null Beeld

Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden