Herkent u de oude fruitsoorten?

In het nieuwe boek Oude Fruitrassen wordt uitgebreid beschreven hoe fruitrassen herkend kunnen worden. Hennie Rossel wil met dit boek de kennis weer terugbrengen.

Vroeger stond het platteland vol met oude boomgaarden met allerlei soorten fruit. Gelukkig is de interesse in fruit de laatste paar jaren weer gegroeid. Mooie fruitbomen worden weer gewaardeerd en het gevoel van grootmoeders tijd begint weer een beetje terug te komen op het platteland.

In het boek beantwoordt Hennie Rossel vragen als ‘ Waar komen ze voor?’ en ‘ Hoe kunt u ze herkennen?’ Ook krijgen uitgestorven fruitrassen aandacht. Als ondersteuning van zijn uitleg over de 44 oude appelrassen, 14 pruimen en 19 peren staat het boek vol met mooie illustraties van Lineke Rekers.

Fruit-en bomenexpert

Hennie Rossel staat bekend als de fruit-en bomenexpert van Nederland. In het tijdschrift Landleven verzorgde hij de serie Kijk op oude fruitrassen. Het boek van Hennie Rossel bestaat uit een bundeling van deze serie. Hij probeert de kennis over oud fruit bij de mensen weer te vergroten.

Recepten

Het is niet alleen leerzaam, maar ook leuk om eens wat meer over onze fruitrassen te weten te komen. U zou bijvoorbeeld kunnen variëren met fruitrassen bij het bereiden van een lekker gerecht, zoals bijvoorbeeld deze .

Oude Fruitrassen – Hennie Rossel

ISBN 978 90 5439 189 0, Prijs € 19,95

Oude Fruitrassen is hier te bestellen. Tot en met 13 oktober hoeft u geen verzendkosten te betalen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden