null Beeld

Herman den Blijker kan bloedirritant zijn

Libelle Admin

FOTOGRAFIE: Anja van Wijgerden

Met kraakwit overhemd, linnen broek, suède puntschoenen en gebloemde reistas komt hij op zijn gemak – en een half uur te laat – aanlopen bij ons ontmoetingspunt op Schiphol. Mopperend dat zeven uur ’s ochtends toch geen tijd is om te vertrekken. Den Blijker is uitgenodigd voor een proeverij bij het Toscaanse wijnhuis Castello Banfi, omdat zij wijn leveren aan Palazzo.

Op pad met Herman

Op pad met Herman den Blijker betekent: veel lachen, amicale gesprekken en je gene opzij zetten wanneer hij botte opmerkingen maakt. Tegelijkertijd is hij óók degene die aanbiedt het statief van de fotografe te dragen en met grapjes het ijs breekt. Hij is een typisch geval van ruwe bolster, blanke pit. Herman: “Ik kan bloedirritant zijn voor de mensen om me heen, zij weten niet altijd wat ze aan me hebben.”

Herman over zijn succes

“Succes is een wedstrijd die ik iedere dag moet winnen. Ik ben veeleisend, ik heb een rotdag als mensen zeggen: ik vind het ‘wel leuk’. Wel leuk is niet goed genoeg. Het is een beklemmend gevoel dat werknemers afhankelijk van mij zijn. Ik moet wakker blijven om al die ballen in de lucht te houden. Ik doe zo veel verschillende dingen dat ik amper toekom aan zelf in de keuken staan, maar het is goed zoals het is: alles is leuk.”

Vaderschap en werk combineren

“Als hij me met zijn mooie koppie zo lief aankijkt, mijn hoofd beetpakt, of zijn oor in mijn neus stopt, smelt ik. Dan denk ik: ik kom wel wat later op mijn eerste afspraak. Zorgen voor een kind is een fulltime baan. Jacqueline neemt die taak op zich.”

Herman’s boeken

Herman den Blijker is niet alleen bekend van zijn televisieprogramma’s over koken, maar ook van zijn kookboeken. In juni 2006 kwam zijn eerste kookboek uit, genaamd Herrie in de keuken. In het najaar 2007 kwam zijn tweede kookboek, Herman, Kijken, voelen, ruiken, proeven, koken en eten en daarna volgde zijn laatste kookboek Altijd trek.

- Altijd trek (2009)

- Topkoks voor Thuiskoks 3 (2009)

In Libelle 1 op bladzijde 22 vindt u het hele interview met Herman den Blijker. Daar vertelt hij nog meer over zijn vrouw en kind en over zijn werk.

Aanbieding voor Libelle lezers

Wilt u ook genieten van Palazzo’s heerlijke eten en geweldige show? Libelle-lezers krijgen € 30,- korting* per tweetal. Dat kan via 0900- 7252995 (40cpm)o.v.v. Actie Libelle. Palazzo is t/m 28 februari te zien in Amsterdam. De normale prijs van de kaarten is € 99,- p.p.. Meer informatie staat op www.palazzo.nl.

*O.b.v. beschikbaarheid, niet meer dan 8 tickets per boeking, alleen geldig op di, wo en zo in jan. en febr. 2010 en voor plaatsen in de loge en de buitenring. Niet geldig voor ‘kidstickets’ en i.c.m. andere acties. Niet geldig voor reeds aangeschafte tickets.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden