Het protest van Joanna

missmarple

3 mei 2013

Lieve beste Majesteit prinses Beatrix,

Er is op internet een discussie over Joanna die 30 april 2013 op de dam protesteerde met een kartonnen bordje en iets lelijks riep. Toen ze bij de man met het protestbord ging staan om samen te protesteren tegen de monarchie kwam de politie hem vragen om mee te komen. Joanna ging ook mee.

Ik schreef dat ik voor vrijheid van meningsuiting was. Ze had haar protest al lang en breed op tv verteld, voor mijn part doet ze dat nog maanden lang, maar ze vond het nodig om op het moment dat U met een brok in de keel en tranen in de oogkassen op het balkon stond , te roepen: “Beatrix oprotten”.Ik noem dat ‘ver’pestgedrag. Vervang de naam Beatrix voor een andere naam (bv Joanna) of nationaliteit, dan ging de discussie niet over het gedrag van die ene agent, maar vast over het aantal agenten die ingezet hadden moeten worden.

Men is het niet eens dat ze is mee genomen door de politie. Nee, dat had niet gemoeten. De agent had hen een reden moeten noemen waarom die ‘meneer met het bord’ mee moest komen. Tja een inschattingsfout in de hitte van de strijd kan gebeuren. Maar omdat Joanna dat naar U had geroepen had ze het bij mij verbruid en had ik er ook geen moeite mee dat ze werd uitgenodigd door de agent. Dat daarna de burgemeester zijn excuses én een bos bloemen aanbied vind ik net iets te ver gaan.Maarruhhhh heejjjj tegen de koningin “Beatrix oprotten” roepen kan echt niet. Op menig Ned. forum krijgt men om veel minder een ban. En daar worden toch vele meningen ge-uit. Ik denk dat het er om gaat of men het eens is met die uiting van een ander. En daar zit meestal de knel.

Je kunt ergens tegen zijn maar het moet wel fatsoenlijk toegelicht worden vind ik. Zoiets roepen op de grote dag met veel emoties, als duizenden mensen op de dam staan te juichen, de politie op scherp is…vanwege al die hoogheden in Amsterdam, dat is er om vragen dat je “mee gevraagd word” is mijn mening. Dat is provoceren. Ik vind het aandacht trekken zoals een streaker naakt het veld op rent tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd. Je hand in een wespennest steken, dan moet je niet klagen dat je gestoken word. Toen ik dit in de discussie schreef kreeg ik de reactie.

reactie van iemand anders:Jij vindt ook als iemand een minirok aanheeft dat ze niet moet zeuren als ze verkracht wordt?

Mijn antwoord hierop was: Nee, dat zeg ik niet..maar als ze met die minirok aan in een café op de tafel gaat dansen…. is de kans groter dat ze van die tafel valt dan dat ze haar propedeuse haalt.

Ik ben blij met het koningshuis, hoewel ik het niet altijd eens ben met de hoge salarissen, hoge vergoedingen enz.enz. (terwijl U een van de rijkste vrouwen ter wereld bent) en geen belasting hoeven betalen.

Het koningshuis hoort bij onze cultuur, net zoals Sint en Piet, en als je daar niet van houd dan zet je toch geen schoen. Protesteren doen en mogen we gelukkig allemaal in Nederland…..Nou ja…Behalve als het over bepaalde onderwerpen gaat. Hoe zal het met Ayaan H. gaan?

Welterusten.

©missie M.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden