null Beeld

Het werken op kantoor zal ook na de lockdown drastisch veranderen

Inmiddels begint het al bijna te wennen: het thuiswerken tijdens de intelligente lockdown. Toch verlangen we met z'n allen terug naar het oude leven. Werken op kantoor en gezellig met je collega's kletsen bij de koffiemachine. Maar hoe normaal zal het werkende leven er straks uitzien? 

Avalon Boots

Er moet behoorlijk wat veranderen, blijkt uit de concepthandleiding voor bedrijven en instellingen.

Inrichting

Vooral de inrichting van de meeste kantoorpanden zal drastisch moeten veranderen. Per medewerker is een oppervlakte van 10 vierkante meter nodig. Maar de grootste verandering is misschien wel dat er geadviseerd wordt om ook na de coronacrisis nog zoveel mogelijk thuis te blijven werken, als het werk dat toelaat.

Flexwerkers

Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk in vaste teams gewerkt gaat worden. Flexwerkers zullen dus voorlopig nog vanuit huis hun werk moeten doen. Eenmaal op kantoor is het van belang dat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen plek blijft werken. Het is niet de bedoeling dat afdelingen onnodig bij elkaar langsgaan. Even gezellig kletsen bij de collega's van de andere afdeling zit er dus niet meer in.

Digitale vergaderingen

Wat betreft het vergaderen zal het een en ander veranderen: dit moet ook na de crisis nog zoveel mogelijk online gebeuren. En de hygiënemaatregelen worden verder doorgetrokken: werknemers moeten zelf hun pennen, oplaadkabels en andere benodigdheden meenemen en mogen deze niet delen met anderen.

Extra hygiënemaatregelen

Verder is het de bedoeling dat werknemers minimaal 6 keer per dag hun handen wassen. De werkgever moet ervoor zorgen dat deurklinken, kranen en andere aanraakpunten zo schoon mogelijk blijven. Ook moeten medewerkers hun toetsenbord aan het einde van de dag schoonmaken.

Het protocol voor werken op kantoor is nog niet verplicht, maar in de praktijk zal het lastig worden om hiervan af te wijken.

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Monitor. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden