null Beeld

Het winnende recept van de appeltaartwedstrijd

Wat een hoop leuk taarten kregen we binnen na de oproep die we eerder plaatsten. De ene taart nog lekkerder dan de andere! Dus het was lastig kiezen.

redactie

De leukste recepten hebben we uitgeprobeerd en daarna moesten we een oordeel vellen. Het werd appels met appels vergelijken. Elke taart had wel iets waardoor we gingen twijfelen.

Uiteindelijk kozen we voor een taartje dat opviel door z’n eenvoud en het gebruik van andere ingrediënten, maar dat maakte de nummer twee en drie niet minder lekker.

Hieronder het winnende recept van Hava de Jong

Appeltaart met brandy & olijfolie

Hava is in Israël opgegroeid en bakt met invloeden uit de joodse en Arabische keuken. Wij vonden haar appeltaart verschrikkelijk verrassend. Wat een aparte ingrediënten gaan er in deze appeltaart en hij is ook nog in een handomdraai gemaakt.

Bereidingswijze:

3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden

3 eetl. brandy

125 ml melk

1 zakje espressopoeder

6 druppels vanillearoma

200 ml olijfolie

3 eieren

250 gram suiker

300 gram zelfrijzend bakmeel

mespunt nootmuskaat

65 gram pistachenoten, grof gehakt, plus wat extra voor de garnering

Voor het glazuur:

250 gram poedersuiker (1 bus)

paar druppels water

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng alle ingrediënten precies in de volgorde van de lijst, dus eindig met de pistachenoten.

Giet het mengsel in een ingevet diep bakblik van 24 cm doorsnede. Bak de taart circa 30 min. in de voorverwarmde oven.

Als een satéprikker erin gestoken er droog uit komt, is de taart klaar.

Roer een paar druppels water door een kom met poedersuiker tot de glazuur eruitziet als yoghurt. Giet over de cake en versier hem met wat pistachenoten.

Bereiden: circa 15 min. Bakken circa: 30 minuten. Circa 485 kcal p.st. (bij 12 punten)

Bekijk de nummer 2 en 3 in Libelle 37

Bekijk nog meer heerlijke taartrecepten of denk mee over heerlijke taartrecepten op het forum.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden