null Beeld stocksy
Beeld stocksy

PREMIUM

Hilmar: “Boem! Een aanvaring maakte een einde aan ons prille vaargeluk”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Ken je die reclame nog uit de jaren negentig van een verzekeringsmaatschappij? Een man kan de slaap niet vatten omdat hij piekert over niet-betalende klanten, waarvoor zijn vrouw een oplossing heeft: “Dan verkoop je toch gewoon de boot?” Hij schiet overeind: “Dát had je nou niet moeten zeggen...”

Bij mij thuis ging het precies andersom: vlak voor corona uitbrak, kóchten wij eindelijk dat felbegeerde bootje. Niet wetende dat er in no time niet eens meer een veredeld vlot te koop zou zijn, omdat heel Nederland massaal zijn vakantieheil in eigen land zou zoeken. Jarenlang hadden we elke verjaardag van mijn man op zijn verzoek in een boot-achtige setting gevierd: van een sloepje huren in Friesland tot een fluisterbootje op de Kagerplassen. Vanaf nu zouden we zo vaak we wilden het water op kunnen. Hij regelde de aanschaf, ik de ligplaats en de verzekering. Risicomijdend als ik ben, vinkte ik braaf álle verzekeringsmogelijkheden aan, want ja, het was dan wel geen superjacht, het was wél ons nieuwe piepkleine schuitje. Tot die ene dag…

De zon scheen en alles wat maar kon drijven lag op het water: roeiers, rondvaartboten, plezierbootjesvolk. En wij. Hè, wat was dit toch fijn, wat een feest. Boem! Een aanvaring maakte een einde aan ons prille vaargeluk toen we werden geramd door een stalen vlet. Iedereen was gelukkig ongedeerd. Behalve ons polyester schuitje: daar zat een verontrustend gat in. We zonken niet en we kwamen er tot mijn verbazing zelfs mee thuis. Maar ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn verzekeringsdrift. Het ongeluk viel binnen de voorwaarden en de reparatiekosten werden keurig vergoed. Zo blijkt maar weer dat de weldaden van een verzekering samen met het onheil aan het licht treden. Hier lees je alles over de zin en onzin van verzekeringen.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden