null Beeld Todd Trapani/Pexels
Beeld Todd Trapani/Pexels

editorial

Hilmar: “De soort werd aangeprezen als ‘giganteus’”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Vorige zomer was het eindelijk raak: in onze tuin kwam ineens een zonnebloem tot bloei. Eentje slechts, maar wel zelfgekweekt. Van al mijn zaaisels waren er ook niet meer dan vijf ontkiemd, dus dit moest echt een taaie rakker zijn. Hij groeide in elk geval als kool, wat ook de bedoeling was: speciaal voor de redactie had ik een zonnebloemen-groeiwedstrijd in het leven geroepen. Iedereen kreeg een zakje zaad waarop de soort werd aangeprezen als ‘de giganteus’. Naar verluidt goed voor bloemen van meer dan twintig centimeter doorsnee, die (met enige steun) tweeënhalve meter moeten kunnen halen.

In de Libelle-appgroep bleef het aanvankelijk stil, maar naarmate de zomer vorderde en de kwekelingen waren verpot of in de volle grond gezet, begonnen de collega’s zich te roeren. De hittegolven van 2020 deden de rest en toen begon het gepoch. Op berichtjes als: ‘Ik heb de Max Verstappen van de zonnebloemen, de groeisnelheid is ongekend’ en: ‘Die van mij komen al boven de carport uit’ werd achterdochtig gereageerd: ‘Ja ja, maak er even een foto van, met jezelf ernaast, terwijl je de krant van vandaag vasthoudt’. Een onverwachte zomerstorm knakte enkele koplopers in het langste segment. De teleurstelling was groot, tegelijk zagen anderen alsnog kansen. Uiteindelijk werd Britte van de commerciële redactie tot winnaar uitgeroepen, met een exemplaar dat maar liefst 270 cm op de lat aantikte. Ook de verliezers waren intussen gegrepen door de zonnebloemengekte: ‘Game or no game, volgend jaar zaai ik ze zeker weer.’ Zo dacht ik er ook over, maar mijn zaailingen vielen dit seizoen voortijdig ten prooi aan een naaktslakkeninvasie. Voorlopig blijft het voor mij bij outfits met zonnebloemmotieven. Zoals te zien is in de mode helemáál niet verkeerd!

null Beeld
  • Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden