null Beeld getty images
Beeld getty images

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Ik wilde altijd al eens in zo’n schattige Fiat 500 rijden”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Sinds mijn ouders járen geleden superenthousiast terugkwamen van een vakantie naar Cinque Terre, een prachtig natuurgebied in Italië tussen Genua en Pisa met daarin vijf (cinque) dorpjes, wilde ik er ook naartoe. Het is er nog steeds niet van gekomen, omdat ik vrijwel álles leuk vind in Italië. Dan moet je keuzes maken.

Vorig jaar heb ik de Amalfi-kust afgevinkt. Tussen de lockdowns door grepen mijn man en ik onze kans, boekten wat adresjes en reserveerden een auto. Ik wilde altijd al eens in zo’n schattige Fiat 500 rijden - en waar kun je dat beter doen dan in het land waar de Topolino (Italiaans voor ‘muisje’, zoals het autootje ook wel wordt genoemd) vandaan komt?

Het verhuurbedrijf zat er een stuk minder romantisch in. “Goed nieuws, u hebt een upgrade”, sprak de verhuurmevrouw. “Dus u krijgt een grote auto.” Dat vond ik helemaal geen goed nieuws. Ik zag mezelf al klem zitten in zo’n Italiaans doodlopend straatje, en wat dan? Na wat gesteggel – ze begrepen écht niet waarom ik niet als een king of the road door al die haarspeldbochten wilde zoeven – kreeg ik een niet al te grote SUV. Vooruit dan maar. Het ging allemaal nét goed. Gelukkig waren ook veel uitstapjes prima met het openbaar vervoer te doen, wat in Italië enorm wordt gestimuleerd.

Sinds deze vakantie weet ik twee dingen. 1. Waarom Italianen zo goed zijn in kleine autootjes maken. 2. Alle vakantieadresjes en -tips in onze Italië-nummer zijn de moeite waard. Dus als je mij binnenkort tegenkomt in Cinque Terre, ben ik te herkennen aan deze Libelle in mijn hand.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden