null Beeld

PREMIUM

Hilmar: “Mijn goede voornemen? Meer dansen!”

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Hilmar Mulder

Mijn goede voornemen lijkt simpeler dan het is. Ik wil namelijk graag wat meer dansen dit jaar. Toen ik tijdens de jaarwisseling onverwacht op de dansvloer stond, ervoer ik weer hoe ontzettend lekker dansen toch is, hoe goed en opgewekt ik me daarna voel. Dus nu ben ik op zoek naar een leuke dansschool die voldoet aan mijn nogal specifieke eisenpakket: iets in de streetdance-hoek en graag met gelijkgestemden – lees: veertigers en vijftigers, of nog wat ouder. Want ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik me niet kan meten met jonkies die moeiteloos TikTok vullen met de meest fantastische moves. Ik raak al confuus als ik naar mezelf moet kijken in de spiegel en tegelijkertijd de docent moet nadoen.

Stijldansen is niet mijn ding, salsa wil ik ook niet, zumba zie ik niet zitten en eerlijk is eerlijk, ik vermoed dat ik ook niet geschikt ben voor ecstatic dance, hoe inspirerend het verhaal van Francine Postma daarover ook is.

Mocht mijn ‘ik wil meer dansen-voornemen’ niet snel gerealiseerd kunnen worden, dan heb ik er nog een achter de hand: meer stappen zetten. Sinds het overlijden van onze liefste doodle Jimi mis ik mijn rondje met het hondje, maar aan een vervanger zijn we nog niet toe. Daardoor staat mijn stappenteller nu voortdurend in de min. Dat moet hoe dan ook veranderen. Zolang ik nog niet op dansles zit (de ideale manier om in een mum van tijd heel veel pasjes te maken) parkeer ik mijn auto dus steeds een paar blokken verder weg en loop ik extra vaak naar de papierbak. Met daarnaast op eigen houtje wat vaker een dansje in de keuken of de woonkamer. Als de goedevoornemens-lat zó laag ligt, moet het wel lukken, toch?

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden