null Beeld

PREMIUMVoorwoord hoofdredacteur

Hilmar: “Mijn vakantieflirt bleek een uitstekend recept tegen liefdesverdriet”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine. Ook zij blikt terug op haar vakantieliefde.

Niet voor niets worden al jarenlang televisieprogramma’s rondom dit thema gemaakt. Grenzeloos verliefd, Memories, Vakantieliefdes, All you need is love: stuk voor stuk draaien ze geheel of gedeeltelijk om mensen wier grote liefde in het buitenland woont. Ze hebben deze droomprins of -prinses daar ontmoet en toen besloten: dit is het helemaal en ik verhuis ervoor naar de andere kant van de wereld.

Wie heeft er niet ooit een crush gehad op de blitse skileraar, de zongebruinde ober of de woest aantrekkelijke gids? Mijn vakantieliefde was Nikos, een Griek die in een discotheek op Naxos werkte en door mijn latere liefde – inmiddels mijn man – meteen werd omgedoopt tot Nixos van Naxos. Laatst viel er uit een doos vol oude paperassen opeens een brief van hem. Toen ik daardoor eenmaal zijn achternaam weer wist, die ik door de jaren heen was vergeten, kon ik de neiging niet weerstaan om hem even op te snorren op Facebook.

Daar was hij, inmiddels zonder woeste krullenkop, wat grijzer en nog altijd good looking. Ik snap wel waarom ik destijds na een verbroken verkering tijdens het eilandhoppen op deze man was gevallen. Deze vakantieflirt bleek een uitstekend recept tegen liefdesverdriet. We toerden over het eiland en als we ergens neerstreken bestelde Nikos de lekkerste Griekse hapjes – daar ligt de oorsprong van mijn levenslange voorkeur voor loukoumades: in honing gedrenkte gebakjes. Na een week of wat reisde ik weer door en dat was dat. Ik denk dat ik hem niet eens heb teruggeschreven, zo diep zat het kennelijk ook weer niet.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden