Editorial Hilmar Beeld Pexels
Editorial HilmarBeeld Pexels

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Mijn zus is fysiotherapeut en waarschuwde me voor een e-bike”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Ja, er staat een auto voor de deur, maar liever verplaats ik me op een kek fietsje van Nederlandse herkomst – ik kan hier geen reclame gaan maken, dat begrijpt u wel – en ik moet zeggen: elke fietstocht is een klein feestje.

Ik kom ook wel van ver qua brakke brikken en dat werd me pijnlijk duidelijk toen ik een paar jaar geleden vol enthousiasme ja zei tegen het voorstel van collega’s Barbara en Marleen die al een tijdje naar de redactie fietsten, van Amsterdam naar Hoofddorp. Een kleine twintig kilometer, ze deden er een uurtje over, “alleen bij goed weer hoor, Hilmar! Ga je een keer mee?” Nou, dat heb ik geweten.

Op hun adequate sport/hybride/light/whatever-fietsen trapten ze voor me uit, ik zag alleen nog maar twee vrolijk kletsende ruggen. Die avond lag ik uitgeteld op de bank en besloot ik dat ik nu toch écht aan een soepel fietsje toe was. En sinds de aanschaf is mijn rijplezier verviervoudigd, ondanks het feit dat ook deze velocipede pas één keer de tocht naar Hoofddorp heeft gemaakt. Die frequentie moet omhoog. En daarom heb ik nu een nieuwe wens. Ik denk dat ik toe ben aan een e-bike.

’t Is niet voor niets dat er afgelopen jaar meer e-bikes dan gewone fietsen zijn verkocht, want lange afstanden zijn dan een fluitje van een cent. Nu ben ik wel gewaarschuwd door mijn zus die fysiotherapeut is. Wie zo’n fiets gebruikt in plaats van de auto, is lekker buiten en goed bezig voor het milieu. Maar de bovenbeenspieren (en de conditie en nog veel meer) die we zo hard nodig hebben om bijvoorbeeld kwiek op te staan of om uit een stoel te komen, worden niet getraind op een e-bike en dat is best jammer.

Oké dan. Ik denk er nog even over na. En droom intussen lekker weg bij onze e-bikegids vol mooie fietsen, kekke accessoires en negen fietsroutes.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden