null Beeld

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Misschien zit jouw grote liefde nu nog wel op de basisschool”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Mijn zonen wonen weliswaar niet meer thuis, maar schuiven nog wel regelmatig hun lange benen onder mijn keukentafel. Meestal voor een gezonde maaltijd en wat gezelligheid. Tussen neus en lippen door vertelde ik dat de dochter van een vriendin van mij dikke verkering heeft. “Met wie dan?” vroeg de jongste, die van de details is. Toen ik de naam noemde, riep hij verbluft: “Maar hij is veel ouder dan zij! Zij is achttien en hij vijfentwintig, dat kán toch niet?”

Nou... dat was wel een uitspraak waar zijn vader en ik even op moesten reageren, want ook wij schelen een flink aantal jaar. “Misschien zit jouw grote liefde nu nog wel op de basisschool”, zei ik tegen mijn zoon. “Echt niet”, was het stellige antwoord.

Ik concludeerde maar weer eens dat je perspectief met de jaren verandert. Toen ik Wim ontmoette, had ik in mijn hoofd dat tussen mij en mijn vriendje maximaal tien jaar mocht zitten. Wim zat daar drie jaar boven, dus eenmaal verliefd gooide ik dat criterium meteen overboord. Nooit een seconde spijt van gehad.

Met het ouder worden zien we meer tinten grijs en komt iedereen erachter dat het in het leven én de liefde niet altijd zo zwart-wit is. Neem de jeugdige overtuiging van mijn zoon dat partners elkaar voor eeuwig trouw moeten zijn. Daar is hij heel duidelijk over: een heimelijke blik of flirterig gedrag kúnnen gewoon niet als je een stel bent. Maar wat doe je als dat niet lukt of als de relatie anders loopt? Dat (en meer) lees je in dit artikel waarin relatietherapeut Blanca antwoord geeft op vragen over ontrouw en overspel. Heb ik meteen weer iets om aan de keukentafel te bespreken.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen en een hond.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden