null Beeld Natanael Vieira/Unsplash
Beeld Natanael Vieira/Unsplash

Editorial

Hilmar: ‘‘Op een blotevoetenpad zou je één worden met de omgeving. Dat leek me wel wat’’

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Nu we toch in de buurt waren, besloot ik het maar eens uit te proberen: een blotevoetenpad. Wat maakt het zo bijzonder om zonder schoenen en sokken over een speciaal aangelegd parcours door de natuur te wandelen? Vooraf was me verteld dat er meer dan zeventigduizend zenuwen in je voetzolen eindigen, waardoor lopen op verschillende ondergronden een topstimulatie zou zijn. Ontspannend voor het hele lijf, want goed voor de bloedcirculatie en geestelijk rustgevend. Door de aandacht te verleggen naar het onderstel en er bewust mee te voelen, zou ik letterlijk beter aarden. Oftewel: één worden met mijn omgeving. Dat vooruitzicht sprak me aan. Alleen mijn bankpas, mobiel en regenponcho nam ik mee, alle andere spullen bleven in de auto. De route leidde ons over fijn grind, geschaafd hout, blubber, grote kiezels, met water gevulde flessen, boomstammen, keien, schors en gras. Vooral de koele sensatie van aangestampte kleigrond was aangenaam, zeker toen de zon doorbrak. De wind ritselde door de struiken, een meesje vloog een stukje met ons mee. Ja, even voelde ik me opgaan in het landschap. Afsluitend gingen de tintelende modderpootjes onder een koude kraan. Terug bij de auto haalde ik de ongebruikte poncho en mijn telefoon uit mijn jack. De bankpas bleek spoorloos. Er zat niks anders op, ik moest de route nog een keer afleggen. Ditmaal in recordtempo, speurend naar een groen kaartje in dito decor, bijna uitglijdend in de blubberkreek. Het zengevoel was totaal verdwenen. Zonder resultaat keerde ik terug op de parkeerplaats. Ik opende het portier en… daar lag het ding, voor de passagiersstoel!

Laat u vanaf pagina 74 inspireren zelf zo’n prikkelpad aan te leggen in eigen tuin. Ideaal om dicht bij huis de zinnen te verzetten. Zolang je niets kwijtraakt, tenminste.

null Beeld
  • Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden