null Beeld stocksy
Beeld stocksy

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Waarom vergeet ik altijd de titels van digitale vakantieboeken?”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Ik kom pas echt in de vakantiestemming met een flinke portie vers leesvoer, dat is voor mij elk jaar vaste prik. De afgelopen weken heb ik vlijtig boeken genoteerd die in Libelle stonden of door vriendinnen en collega’s werden aanbevolen. Een flinke lijst. Precies daarom ben ik zo verknocht geraakt aan mijn e-reader: dankzij dit apparaat hoef ik niet meer te wikken en (soms letterlijk) te wegen welke romans, thrillers en non-fictie pillen in de koffer mogen. Plek zat. Blijkt een exemplaar niet om door te komen: hup, daar verschijnt het volgende al. Moest ik voorheen vlak voor een vliegreis mijn bagage meermaals op de weegschaal zetten om de boel vervolgens zo slim mogelijk te verdelen over de koffers van zonen en man, mijn digitale bieb heeft nooit last van overgewicht.

Wel lijkt het alsof ik titels en auteursnamen al e-lezend slechter kan onthouden. Voorheen had ik zo’n paperback meerdere keren per dag in handen of anders lag-ie ergens in het zicht. Steeds als ik het boek vastpakte of een blik op de cover wierp, werd die feitelijke informatie opgeslagen in mijn hersenpan. Dat werkt anders met zo’n kleine schermlezer: je klapt het hoesje open en tikt dan op de petieterige omslag om verder te kunnen lezen. Dat beeld is, zeker in zwart-wit, niet bepaald indringend te noemen. Voor wie net zo’n veelvraat is als ik, groeit die kaftjesbrij alleen maar en wordt het steeds lastiger na te vertellen hoe dat prachtige familie-epos ook alweer heette. Thuis duik ik dan ook graag weer in een boek van echt papier, dat blijft toch stukken beter hangen. Probeer het zelf maar eens.

We geven maar liefst 225 boeken weg. Vul hier het winformulier in en maak kans op een van deze exemplaren.

Veel leesplezier!

null Beeld
  • Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden