null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Zo'n ruiltas met kleding is leuk én duurzaam”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Natuurlijk geven we in dit bomvolle modenummer een vooruitblik op het komende seizoen, inclusief alle trends voor aanstaande winter. Maar er is meer: geheel in lijn met de tijdgeest bieden we ook originele suggesties om duurzaam om te gaan met kersverse en oude aankopen. Zo kan het zijn dat de kast uitpuilt, maar dat van weggooien nog lang geen sprake is. Dan is doorgeven het devies, dat is nu helemaal in. Voor sommigen is dat misschien even wennen. Ik ken genoeg vrouwen met een jeugdfrustratie van het verplicht dragen van afdankertjes uit de familiekring. Ook in mijn jonge jaren arriveerde zo nu en dan een lading textiel waar mijn oudere nichtjes uit waren gegroeid. Wat daar allemaal uit tevoorschijn kwam: ik vond het magisch, een tovertas vol verrassingen. Mijn moeder hield erg van praktisch en kocht voor ons bij voorkeur simpele en stoere kinderkleding. Maar in die stapel krijgertjes zaten totaal andere dingen: frivole jurkjes met ruches, bloesjes met bijzondere kraagjes en rokjes met volants. Daar aasde ik op, want die items gaven wat sjeu aan mijn garderobe.

Zo functioneert in feite ook de kettingtas, dé manier om je voorheen favoriete items en accessoires van eigenaar te laten wisselen. Een groepje buurtgenoten of vriendinnen geeft volgens een logische routing een tas met kleding door, waaruit gedurende drie dagen mag worden ‘geshopt’. In ruil daarvoor moet er ook wat aan worden toegevoegd voordat de tas op het volgende adres wordt afgeleverd.

In deze libelle vertelt initiatiefneemster Nichon Glerum dat ze zo al ruim twaalf jaar geen nieuwe kleren meer heeft gekocht. Of mij dat gaat lukken? Ik verwacht het niet, maar op de redactie is inmiddels wel een eerste Libelle-tas in omloop. Als slimme aanvulling op al die overige modetrends.

null Beeld
  • Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden