Hilmar: “Zo veel vrouwen zetten zich belangeloos in om de wereld iets beter te maken”
 Beeld Getty Images
Hilmar: “Zo veel vrouwen zetten zich belangeloos in om de wereld iets beter te maken”Beeld Getty Images

PREMIUMEditorial

Hilmar: “Zo veel vrouwen zetten zich belangeloos in om de wereld iets beter te maken”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Elk jaar rond deze tijd presenteren we in tien opeenvolgende nummers tien vrouwen die in aanmerking komen voor de Libelle STER: onze prijs voor STerke Vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Er zijn genoeg initiatieven in Nederland die misschien het Journaal niet halen, maar waar wel een hoop goeds wordt gedaan. Bescheiden, gestaag en liefdevol zetten veel vrouwen zich dag in, dag uit belangeloos in om de wereld iets beter te maken. Collega Marleen riep het weken geleden al: “Hilmar, weet je wel hoeveel vrijwilligers zich ontfermen over dieren? Dáár zouden we eens aandacht aan moeten besteden.”

Als hondenliefhebber was ik meteen enthousiast. Afgaand op het enorme aantal initiatieven, stichtingen en opvangcentra dachten wij dat kandidaten vinden een peulenschil zou zijn. Niets bleek minder waar. We hadden ons niet gerealiseerd dat dierenopvang geen 9-tot-5-baan is, maar een taak die 24/7 doorgaat. En dus kon de vrouw die zielige alpaca’s opvangt niet naar de studio komen voor een fotoshoot: ze had geen vervanger om de dieren te voederen. De konijnenopvang werd zo overspoeld met konijnen dat de initiatiefneemsters er zelf bijna aan onderdoor gingen. Ook waren er vrouwen bij die hun werk echt niet zo bijzonder vonden. Maar dat is het wél! Al die inzet, die liefde voor dieren die het nodig hebben: ik geef deze sterren het liefst nu al een prijs. Wie dit jaar kans maken op de Libelle STER en op wie jullie mogen stemmen, daarover later meer. Benieuwd wie vorig jaar heeft gewonnen? Je leest het hier.

De eerste kandidaat voor de Libelle STER 2022 stellen we hier aan je voor.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden